Informatie van 5 december 2016:

Onze route voor vandaag werd gisterenavond iets aangepast, in plaats van een 58 km lange rit werd het een rit van 73 km lang.
Christiano vertelde ons dat hij een betere route had gevonden naar Antigua. Iets langer en met wat meer klimmen ongeveer 13 km vanaf de grote weg, door de bergen stijl omhoog.
Bij het verlaten van ons hotel reden we de eerste 50 km gehinderd door druk verkeer en met veel smog in de buitenwijken van Guatemala City. De tocht door de bergen op onverhard wegdek was mooi, met veel mensen die te voet of te paard onderweg waren.
Er is veel landbouw in deze streek, waar onder andere veel maïs en koffie wordt verbouwd. Ik zie de vrouwen bezig met de was op het plein bij de openbare wasplaats.
Tijdens de afdaling naar Antigua merkte Rob dat zijn remmen faalden, hij heeft heel angstige momenten moeten doorstaan. Oliver reed voor hem en probeerde zo het tegemoetkomend verkeer aan de kant te houden. Zonder remmen op een lange bochtige afdaling van soms meer dan 20% is beangstigend.
Toen hij op zijn Garmin zag dat er na ongeveer 3 km een scherpe bocht aan kwam moest hij aan de noodrem trekken. Hij plaatste zijn rechtervoet op de grond zodat de vonken er vanaf vlogen en hij uiteindelijk met geringere snelheid in de berm naast de weg terecht kwam. Van zijn schoenzool was weinig meer over.
We hebben nu een rustdag in het mooie Antigua.

  

   

Datum:05-12-2016
Stage:19
Bestemming:Antigua Guatamala
Afstand:73km
Hoogtemeters:1250up - 1370down
Dirt:12km