Informatie van 17 november 2016:

Een lange rit staat ons vandaag te wachten het is echter niet zo zeer de afstand maar een combinatie van een aantal factoren zoals hoogteverschillen, onverharde wegen en de hitte die de tocht zwaar maken.
Het eerste gedeelte van 3,5 km gaat steil omlaag, is onverhard, bezaaid met lava gesteente en veel kuilen zoals hier overal.
Oliver mijn jonge kamergenoot en Rob een Canadees van middelbare leeftijd zijn de snelste rijders in de groep. Bij de onverharde gedeelten zijn zij echter in het nadeel omdat ze geen voorvering hebben met name in de steile afdalingen is dat een nadeel ten opzichte van een MTB.
Oliver heeft me op Strava geplaatst en samen aan Marek, Rob en zichzelf gekoppeld zo kunnen we onze ingedeelde ritten volgen. Na het eerste onverhard gedeelte volgt een gedeelte van 60km asfalt waar ik door hun werd ingehaald. Ik kon echter aanklampen. Jan onze Belg kon later toen we hem passeerden mee komen, echter na verloop van tijd moest hij afhaken. Ik moest in laatste klim de twee hardrijders laten gaan, en enige tijd later raakte mijn pedaalarm los en viel op de grond.
Ik kon dus even niet verder.
Toen Jan en zijn mederijder bij me kwamen hebben ze me geholpen om alles weer vast te zetten.
We zijn samen verder gereden maar ook nu bleef Jan na verloop van tijd weer achter.
Ondertussen zijn we aangekomen bij onze lunchlocatie en enige tijd later arriveerde Jan. Hij was in een afdaling gevallen en zag er behoorlijk bebloed uit.
Valpartijen zijn hier aan de orde van de dag.
Na de lunch ben ik samen met Oliver en Rob vertrokken. Op het onverharde gedeelte raakten beiden weer achterop. Later op het asfaltgedeelte werd ik echter weer door hun ingehaald, en op het laatste stuk onverharde weg was het weer mijn beurt.
Het was een mooie echter onbedoelde wedstrijddag die ik uiteindelijk in mijn voordeel kon beslissen.

  

   

Datum:17-11-2016
Stage:4
Bestemming:Salina Bay
Afstand:124 km
Hoogtemeters:1080up - 1800down
Dirt:34km