Rit naar Saive 22-10-2016

Vandaag was het na 2 weken eindelijk weer redelijk en regenvrij fietsweer om in groepsverband te gaan fietsen.
Je kon zien dat de herfst begonnen was, want het was fris en ook lieten de bomen hun bladeren al in grote getalen vallen.
Vandaag om 9.00 uur stonden 9 man aan het vertrek, die er allemaal veel zin in hadden.
De deelnemers waren: Jan,René, Martin, Frans, John, Theike, Ger, Piet en Michel.
Afgemeld hadden zich Jo en Nico. Piet stond na een vakantie van 5 weken ook weer aan de start. Hij zag er uitgerust uit en had in Griekenland in heel mooi weer zijn conditie op peil gehouden. Maar hij had niet alleen gefietst en zich vermaakt met de familie, maar ook de nodige uren aan het strand doorgebracht, niet om te zwemmen of te zonnen, maar om naar de schaars geklede en mooie sexy dames te kijken, die in grote getalen op het strand aanwezig waren. Vanmorgen was het eindelijk na lange tijd weer redelijk fietsweer,droog, geheel bewolkt en een temperatuur van 8 Gr. met weinigwind uit het Westen.
Het gesprek bij de start was uiteraard weer: Waar gaan we vandaag naar toe? De weersvoorspelling voor vandaag was gunstig, dus zei René dat een rit van +/- 100 km meer dan genoeg was voor vandaag en hij stelde voor om via een omweg naar Bocholtz te fietsen.
Ook Piet werd gevraagd en hij wist wel een rit richting Visé. Zo gezegd zo gedaan en vervolgens vertrokken we met Piet en Ger op kop via Elsloo naar Oud Geulle. De kopmannen hielden een mooi tempo aan, want ze wilden toch wel bijpraten na de lange afwezigheid van Piet. In Oud Geulle namen we het nieuwe betonnen fietspad dat ons naar Bunde voerde.
Het bleef fris, want de temperatuur was inmiddels gedaald naar 6 Gr. Via Weert, Scharn, Heer en Gronsveld kwamen we in Rijckholt en vandaar ging het verder naar Oost Maarland en Eijsden alwaar we Nederland verlieten en opstoomden naar België. In Visé nam René de leiding over van Ger, en fietsten we binnendoor over nieuwe mooi geasfalteerde wegen naar Argenteau. Hier volgde de eerste beklimming, die gezamenlijk genomen werd.
Piet was nog altijd onze reisleider en hij voerde ons via Bachon en in overleg met Jan naar een nieuwe pauzeplaats in Saive.
Ger nam afscheid van de groep en ging alleen verder. Het was nu 11.10 uur en tijd voor koffie. We namen plaats in het eetgedeelte van de zaak en het was er lekker warm. De keuze die we konden maken was uitgebreid, van een broodje-gezond t/m gebak of vlaai. De gesprekken aan tafel waren heel divers en Michel vertelde dat hij al druk bezig was met de voorbereiding van zijn nieuw fietsavontuur in Midden Amerika, begin volgende maand.
Het bezoek aan deze nieuwe pauzeplaats is goed bevallen, netjes, goede kwaliteit en niet duur, dus voor herhaling vatbaar. Dank aan Piet die deze plaats ontdekt heeft. Om 11.40 uur zijn we weer vertrokken richting Bolland en Blégny. Het was nog altijd koud in deze regio en vooral in de afdalingen was dit goed merkbaar. De beklimming in Bolland werd aangevoerd door John en Frans, waarna we met wisselende kopmannen en waarbij Jan en René het meeste kopwerk deden,uiteindelijk in Dalhem kwamen.
Inmiddels was het warmer geworden en de zon deed pogingen om door te breken. Nu ging het over bekende wegen via Neufchâteau, Warsage, s' Gravenvoeren en Mesch naar de Molenweg. John kwam nu aan de leiding en ging het goed vooruit.
In Gronsveld werden we ingehaald door een groep coureurs van tour club Stein,en sloten we hierbij aan.
Met Jos Heuts aan de leiding ging het ouderwets hard vooruit en hield Theike het na een tijdje voor gezien. Hij wilde zich niet forceren en besloot om op eigen tempo naar huis te fietsen. Via Rothem, Bunde, Oud Geulle en Elsloo waren we om 13.30 uur weer terug in Stein.
De afgelegde afstand was volgens de Garmin van Jan 99 km(Stein-Stein).
Het was na een onderbreking van 2 weken weer een mooie fietsdag, en waarbij de afgelegde afstand ruim voldoende was voor dit jaargetijde.

Groetjes, René