
Rustdag: 22 maart 2014

Tijdens de Tour d 'Afrique zult u kennis maken met een veelvoud van nieuwe voedingsmiddelen. De lokale keuken in de landen die we doorkruisen is heerlijk en divers, alhoewel u versteld zult staan van de bereidingtijd , want deze kan vrij lang zijn, en tevens bestaat de kans dat u niet de volledige bestelling ontvangt . Maar desondanks blijft het een avontuur om de Afrikaanse keuken te verkennen.
Zuivelproducten:
Melkpoeder is voldoende verkrijgbaar bij het ontbijt, maar er is tijdens de Tour zeer weinig kaas beschikbaar, met uitzondering van een aantal fantastische markten bij aankomst in Sudan. Er is geen yoghurt en ijs beschikbaar, behalve bij een paar winkelcentra in de grote steden van Zuid-Afrika.
Water Rantsoenen:
Tijdens de TDA doorkruisen we gebieden waar water schaars is. Dit zijn de gebieden in Soedan, Ethiopië, het noorden van Kenia, Botswana en Namibië. Er mag echter nooit gedurende de Tour een tekort aan drinkwater zijn. Bij een dreigend tekort zullen maatregelen worden getroffen i.v.m. de toewijzing van water voor de dagelijkse verzorging.
Energie dranken en repen:
De verstrekking van energie dranken en repen is tot een minimum beperkt, met uitzondering van een aantal zware dagen. Gedeeltelijk toegevoegde energie dranken zijn wel altijd beschikbaar in de ochtend en bij de lunch, welke meer dan voldoende zijn voor een goede aanvulling van de energiebehoefte van een vermoeid lichaam.