14-03-2014: rustdag
Een opmerking van de chef-koks bij TDA:
Tijdens de Tour d 'Afrique zal men kennis maken met een veelvoud van nieuwe voedingsmiddelen. De lokale keuken in de landen die we doorkruisen is heerlijk en divers, alhoewel men versteld zal staan van de bereidingstijd , want deze kan vrij lang zijn, en tevens bestaat de kans dat men niet de volledige bestelling ontvangt . Maar desondanks blijft het een avontuur om de Afrikaanse keuken te verkennen.
Aan te bevelen is ...
* Tonijn en pizza's, vers gebakken ansjovis, krokant gebakken uien en groenten, smakelijke vruchten
* Vers brood, Pikante vis sandwiches, en een lekkere bonenschotel.
* Tanzaniaanse gebraden kip.
* Verse vis uit Lake Malawi, maïs
* Namibië: Kudu knokkel gestoofd tot in de perfectie.
* Zuid-Afrikaanse wel' s werelds beste worst, en zeevruchten, steaks, biologische groenten, en wijn in overvloed.
De dagelijkse maaltijden op de rust en eindlocaties zullen gericht zijn op een voedselbehoefte voor renners die op behoorlijk niveau moeten presteren. Toch zal men gerechten samenstellen waarbij de smaak niet zal worden vergeten. Onderweg zal het menu bestaan uit een bron van verschillende soorten vlees, groenten en fruit. Echter, gedurende de Tour is niet altijd het volledige menu of de gewenste hoeveelheid vlees, groenten en fruit beschikbaar, Men moet dus niet van deze veronderstelling uitgaan. De Tour gaat door gebieden waar succesvolle landbouw ontbreekt, en waar het voedsel dat wij gewend zijn, gewoon niet bestaat.
Een greep uit de dagelijkse maaltijden van vorig jaar.
* Gestoofd rundvlees stoofpot met pompoen, wortelen, uien, knoflook en rijst
* Bieten salade, tomaat en komkommer salade
* Gegrilde kip met aardappelsalade, en groenten
* Spaghetti bolognese
* Creoolse gekruide worst met rijst
* Stoofpot en groenten met chapati's.
* Soja en bonen equivalenten voor vegetariërs.