Fietsverslag Ubach-Palenberg 5-10-2019  

Vandaag stonden om 9.00 uur 6 coureurs aan het vertrek.
De deelnemers waren: Jo, Martin, René, Ger, Theike en Jan. Piet is nog altijd op vakantie in Griekenland. We missen hem wel, want hij weet altijd wel een mooie route te vinden. Het was vanmorgen niet al te best fietsweer, bewolkt met een lichte O wind en een temperatuur van slechts 6 Gr. Echter in de loop van de middag zou het nog 13 Gr. kunnen worden. De straten waren plaatselijk nog nat en de meeste coureurs waren warm gekleed. Dan kwam de vraag, waarheen kunnen we vandaag fietsen. Jan wist wel een route en hij was zodoende onze gangmaker. Besloten werd om dit keer op voorstel van Jan een uitstapje naar Duitsland te maken en wel via Zuid Limburg en de Oostelijke Mijnstreek, een rit van maximaal 90 km naar Ubach Palenberg.

Met Ger en Jo op kop ging het via Elsloo naar Catsop en daarna via Beek, Spaubeek en Schinnen naar Thull.
Vervolgens ging het met Jo als stuurman en veelal Ger als compagnon naar Hoensbroek en daarna via boswegen naar Ten Esschen. Hier reed René zijn ketting stuk en moest Jo met een slotje uitkomst bieden. Ger was de mecanicien en na een klein oponthoud konden we weer verder.
Jo had een goede dag want hij voerde ons perfect tot in Heerlen. Dan met Jan en Martin op kop fietsten we naar Terworm, Welten en Vrusschemig. Via veelal binnenwegen en na een aantal omzwervingen kwamen we in Eygelshoven en Rimburg.Hier verlieten we Nederland en vertoefden we in Duitsland.
Ook nu reden we veelal over fietspaden in een bosrijke omgeving en arriveerden om 11.20 uur bij onze pauzeplaats. Onze pauze plaats was bakkerij Moss in Ubach-Palenberg, gelegen in een winkelcentrum naast de Lidl. Het was nu 11.20 uur en we hadden 50 km afgelegd. Het was een mooie pauzeplaats met voor elk wat wils. Theike was morgen jarig en trakteerde op koffie en broodje of gebak.
Tijdens het onderlinge gekeuvel ging het voornamelijk over de oude fiets van Theike die in een mum van tijd verkocht was op internet. Theike heeft namelijk ook een nieuwe (tweede hands) Isaak gekocht die er als nieuw uitziet en waarop zeer weinig kilometers gereden zijn.

Om 11.45 uur gingen we met de wind in de rug, weer op pad. Martin had weer de leiding en hij fietste een mooie route door een natuurpark richting Teveren. Dan veelvuldig via veldwegen met natuurlijk ook weer veel draaien en keren naar Gillrath, en via een bosrijke omgeving over het fietspad langs de Rode Beek naar Mindergangelt. Nu kwamen we weer in Nederland en met wisselende kopmannen fietsten we op verzoek van Jo naar Douvergenhout, Merkelbeek en Doenrade. Daarna ging het naar De Windraak en hier staken we de rijksweg over en fietsten we naar Puth en Sweikhuizen.
Nu daalden we af naar Geleen en kwamen met Jo aan de leiding in Neerbeek. Via Beek kwamen we weer In Stein.
De beste man in course vandaag was Jo, die heel lang aan de leiding gereden heeft.
Het was vandaag een leuke fietsdag, waarbij het toeristisch gehalte van de rit hoog was.

Groeten René