Rit naar Molenbeersel 4-9-2019

Vandaag was het prima fietsweer, onbewolkt en bij een temperatuur van 15 Gr. ideaal om te fietsen.
Aan de start stonden 9 coureurs, met als middelpunt Wiel van Aken. Hij had een nieuwe fiets (frame) uit China en er zat geen belettering op. De kleur was lichtblauw en had ook een elektronische schakeling. De fiets zag er prima uit. De andere deelnemers waren: Jan, Jo, Piet, Ger René, Martin, Theike en Jo. P..

Dan kwam de vraag: Waar gaan we naartoe? In verband met de problemen met berg op fietsen bij René, werd er gekozen voor een vlakke rit. Piet werd geraadpleegd en die wist wel een rit naar de forellenvijver bij Molenbeersel.
Dus vertrokken we om 9.00 uur met Piet en Ger op kop naar België. Via Stein fietsten we met wind schuin op kop naar Maasmechelen en vandaar naar As. Voor As draaiden we rechtssom en kwamen op een vrij nieuw en mooi fietspad. Vandaar fietsten we richting Niel bij As.
We kwamen nu door dorpjes en ook door het bos. Steeds weer draaien en keren, en het was aardig om te zien hoe goed Piet hier de weg kent. We kwamen ook langs een groot hippisch centrum. Na een goed uur fietsen wordt Ger afgelost aan de kop en komt Valverde (Martin) aan de leiding fietsen.
Met de wind in de rug gaat het nu hard vooruit naar Opitter en vandaar naar Tongerlo, Kinrooi en Molenbeersel. Martin maar ook Piet hadden beide een goede dag, en dus ging het goed vooruit.
Vervolgens moesten we even zoeken naar de locatie, maar na 62 km waren we om 11.20 uur op de plaats van bestemming, de visvijver in Molenbeersel.
Het was er niet druk en dus konden we op het terras in de zon plaatsnemen. We bestelden koffie met vlaai, die heerlijk smaakte. Het gesprek aan tafel was de Vuelta, met daarbij een geweldige prestatie van Valverde en de man van Jumbo-Visma Roglic, die na zijn overwinning van gisteren de rode leiderstrui draagt.

Na een pauze van een half uur, zijn we weer vertrokken met de wind op kop en Piet en Ger aan de leiding. We fietsten nu binnendoor richting Neeritter en daarna naar Kessenich.
De wind stond vol op de kop en vervolgens namen we in Kessenich de nieuwe weg langs het grindgat naar Ophoven. Hier namen we de weg langs de Maas en kwamen zo in Maaseik. Nu kwam Jo aan de leiding en samen met Piet fietsten we naar het fietspad van Maaseik naar As. Jo had een goede dag en fietste tot het industrieterrein in Dilsen samen met Piet aan de leiding. Via het fietspad langs het kanaal fietsten we met Jan en Piet op kop naar Lanklaar en vandaar naar het veerpont in Stokkum. Vanaf hier fietsten we terug naar Stein.
Het was vandaag voor mij een mooie tocht waarbij Piet ons wederom een mooie rit voorgeschoteld heeft.
Piet bedankt hiervoor. Om 13.30 uur waren we na 100 km weer terug in Stein.

Groetjes, René