Ritverslag 31-7-2019 naar Eupen 

Vandaag stonden er om 9.00 uur 10 coureurs aan het vertrek, dus bijna een complete groep, alleen Jos B. ontbrak. Hij is geblesseerd en wacht op opname in het ziekenhuis. We wensen hem veel beterschap toe. Michel is bezig aan zijn Himalaya tocht en heeft de komende dagen geen verbinding met Nederland. Het was een koude nacht geweest maar de verwachting was dat het vandaag niet zou gaan regenen. Er stond wel een koude Z/W wind en de temperatuur was fris en 15 gr. kouder dan afgelopen woensdag.
De deelnemers waren: Jo, Ger, Piet, Martin, René, Wino, Frans, Jan en de twee gastrijders Jo P en Jos H. De route voor vandaag werd door Piet voorgedragen en die was Eupen. Verder wilde iedereen de kortste route naar Eupen fietsen.
Ook Wino had er vandaag zin in, en melde dat hij voor de bloemen wou gaan, dus we waren gewaarschuwd. Met natuurlijk weer Piet en als metgezel Ger op kop, ging het in een mooi tempo via Elsloo en Beek naar Schimmert en Valkenburg. Hier beklommen we de eerste helling, de Dahlemerberg, die gezamenlijk beklommen werd. Daarna verder naar Sibbe, Margraten en Banholt en met nog altijd Piet en Ger aan de leiding via Banholt, Terlinden en Hoogcruts naar De Plank en vervolgens naar Aubel.

Via Henri Chapelle fietsten we de korste weg naar Balen en Membach. De wind stond nu pal op de zij en dat was lastig, maar de kopmannen waren in goeden doen.
Martin stookte het vuurtje ook nog op, door geregeld in hoog tempo er van door te gaan. Het laatste stuk naar Eupen was voor Frans, die zijn goede benen niet kon verstoppen. Dan weer verder naar Eupen en om 11.20 uur waren we na 56 km al in Eupen bij Backerei Kockartz, een van onze vaste pauzeplaatsen. Het was koud en we moesten buiten op het terras plaats nemen, hetgeen toch een beetje te koud was. Het gespreksthema in de pauze was de Tour de France. Iedereen had wel een mening over deze Tour. Maar we waren van mening dat het een spectaculaire Tour geweest was.

Na de pauze hebben we om 11.50 uur onze tocht vervolgd via het centrum van Eupen richting Walhorn. Martin en Ger namen de leiding, en nu ging het verder via eerst een plaspauze. Daarna vervolgden we onze weg. Via bekende wegen en met wisselende kopmannen kwamen we in Kelmis, Moresnet en Gemmenich. We besloten nu via Gemmenich naar Sippenaeken en daarna naar Epen en Mechelen te fietsen.
Dan ging het met wisselende kopmannen in hoog tempo naar Schin op Geul en Valkenburg. Via de Stoeperd, Schimmert en Beek reden we bij een temperatuur van 23 Gr. terug naar Stein. Het was vandaag, vooral voor de pauze, door de wind een moeilijke tocht. Chapeau voor de 10 coureurs die deze tocht tot een goed einde gebracht hebben.

De gereden afstand bedroeg ca 109 km en om 14.00 uur waren we weer terug in Stein.
Er was vandaag een mooie tocht, en we hebben goed samen gereden.
Ger was vandaag de coureur die met de bloemen ging lopen, want hij had goede benen en heeft veel op kop gereden.
Wino kreeg vandaag de prijs voor de luidruchtigste renner.

Gr. René
Wat een snoepie.