Fietsverslag Ubach-Palenberg 31-8-2019

Het was vanmorgen om 9 uur met 20 Gr. al behoorlijk warm en benauwd. Het zou vandaag een tropische dag worden met 30 Gr. op het eind van de ochtend. Ook werden er regenbuien voorspeld.
Er stond vandaag een coureur met een rugnummer 1 aan het vertrek. Martin had een rugnummer gemaakt met de naam Valverde en dat opgespeld.
Het zag er indrukwekkende uit.
Er waren vandaag diverse coureurs op vakantie maar de deelnemers waren: Martin, René, Theike, Jan, Wino, Jo, Ger en Piet. Dus was het de vraag, waarheen kunnen we vandaag fietsen om niet al te veel last te hebben van de voorspelde tropische omstandigheden. Piet wist wel een route en hij was zodoende wederom onze gangmaker. Besloten werd om dit keer op voorstel van diverse coureurs een uitstapje naar Duitsland te maken.
Met Piet en Ger op kop ging het in een mooi tempo via een rondje Krawinkel, Sweikhuizen en Puth naar Windraak. Vlak voor Windraak lette Jo niet goed op en maakte in het bos een verkeerde beweging, met als gevolg een lekke achterband over een uitstekende wortel. Na reparatie weer verder naar Doenrade, Bingelrade, Jabeek en wildpark Gangelt. We fietsten nu in Duitsland en via Niederbusch en Gillrath kwamen we in Panneschopp. We fietsten nu langs de vliegbasis Teveren en vervolgden onze weg naar Palenberg.

We konden onze pauzeplaats niet vinden en na wat omzwervingen door de stad kwamen we om 11.30 uur bij onze bakker Mertens. Er was een terras en we bestelden bijna allemaal een broodje en cola. Het gesprek op het terras was heel divers. Na een half uur zijn we weer opgestapt voor de terugreis.
De zwakke wind stond nu op kop en we fietsten met Piet en Ger op kop naar Rimburg, waar we een plaspauze inlasten. Het was inmiddels warm geworden en via Eygelshoven en Vrusschemig kwamen we in Imstenrade. Dan weer verder naar Mingersberg en reden we verder naar de grote weg naar Valkenberg.
In Valkenberg namen we de Stoepert en via Arensgenhout kwamen we in Schimmert, Geverik, Catsop en Stein.
Om 14.00 uur waren we na 104 Km weer thuis.
Al met al was het vandaag, ondanks de hitte toch weer een mooie fietsdag.

Gr. René