Fietsverslag: Ittervoort 02-10-2019

Vanmorgen waren de weersvooruitzichten twijfelachtig. Via de WhatsApp was toch iedereen gemobiliseerd.
We zouden vandaag vanaf Jo zijn huis, om 9.15 uur vertrekken voor een rondje: de 3 Sluizen en Ittervoort. Alleen Frans, die terug was van zijn vakantie in Frankrijk belde om 9.05 uur naar Jo of we vandaag gingen fietsen. Dus moesten we nog extra op Frans wachten, waardoor we pas on 9.30 uur vertrokken.
Het was bewolkt en vannacht had het geregend, waardoor de straten plaatselijk nog nat waren. Over de rijden route was geen discussie meer, want die lag vast. Er stonden vandaag 10 coureurs aan het vertrek, en ook Jos was er weer bij.
De aanwezige coureurs waren: Jo, Martin, Ger, René, Frans, Jos, Theike, Jan en de gastrijders Jo P. en Hennie N. De temperatuur was maar 8 Gr. en er stond een krachtige N/W wind.
Om 9.30 uur gingen we met de wind van opzij richting de 3 sluizen. Ger en René namen de leiding en fietsten we via het fietspad langs de Maas naar Nattenhoven, Obbicht en Grevenbicht. Op Staaij namen René en Ger, die voorop reden, een kortere route, terwijl de andere coureurs niet volgden. Hierdoor ontstond er een probleem dat pas opgelost was in Illikhoven. We fietsten nu met Jo P. en Hennie N. via de het fietspad langs de Maas naar Kokkerelt en vandaar naar Stevensweert en Maasbracht.
Er stond een harde wind, op kop maar toch werd er 30 km/h gefietst. Dan met Martin en Ger aan de leiding naar Brachterbeek en vandaar naar de 3 Sluizen met Martin op kop. We hadden geluk dat we door konden want er waren wegwerkzaamheden. Vervolgens fietsten we met Ger en René op kop naar Horn waar Jan en Ger de leiding hadden. Nu ging het naar Beegden en Ittervoort, waar Theike een lekke achterband kreeg en er even gewacht moest worden. Om 12.00 uur zaten we al aan de koffie bij de bakker in Ittervoort. We namen plaats aan twee tafels want we waren met 10 personen. Na een pauze van een klein half uur gingen we weer verder met nu de wind op de rug. Theike had het stuur los staan en dat moest even vastgezet worden.
We fietsten nu met René en Jo P. op kop richting Maaseik centrum en hier had het zonet nog geregend. Dan met Jo P. en Hennie N naar Heppeneert en vandaar over het fietspad langs de Maas terug naar het veerpont van Berg a/d Maas.
Via het veerpont waren we na +/- 94 km om 13.45 uur, droog en voldaan weer terug in Stein.
Het was vandaag weer een leuke fietsdag. .

Groetjes, René