Fietsverslag: Rondje in de buurt 28-09-2019

Vandaag waren de weersvooruitzichten slecht.
Rond 11 uur zou er regen komen, dus moesten we kiezen voor een kort rondje.
Het was bewolkt en de wind met een windkracht 4, stond uit de richting Z/W. Er stonden om 9 uur dan ook maar 3 coureurs aan het vertrek.
Besloten werd om bij Wino langs te gaan, om te kijken of deze zin had om mee te gaan. Wino stond nog in zijn ochtendjas aan de deur, maar besloot toch om mee te gaan.
De dapperen waren: Jo, Martin, René en Wino. Gekozen werd voor een rondje Maastricht, zodat we bij regenval altijd snel thuis zouden zijn. We vertrokken met Martin en René op kop richting Elsloo en Oud Geulle. Hier kwamen Jo en Wino op kop en namen we het nieuwe fietspad tot in Itteren en daarna Borgharen en Maastricht. Via de Noorderbrug kwamen we in Maastricht. Dan met wisselende kopmannen fietsten we naar Smeermaas en vandaar naar Neerharen. In Klein Rekem hebben we gepauzeerd en hielden we de koffiepauze. Na een half uur zijn we weer vertrokken en het was nog droog.
We fietsten nu richting Eisden en namen de route langs het kanaal naar Neerharen. Vandaar met Wino en René op kop naar Eisden en Leut. Dan verder naar Stokkum en vervolgens via het fietspad langs de Maas terug naar het veerpont van Berg a/d Maas.
We waren we na 54 km weer terug.
Het was vandaag een korte rit maar gezien de weersomstandigheden voldoende kilometers. .

Groetjes, René