Ritverslag naar Kornelimunster 29-05-2019.

Vandaag was het eindelijk prima fietsweer, nog iets frisjes bij het vertrek, maar er was wel al volop zon. Er stond een rit naar Kornelimunster op het programma, en om 9.00 uur waren 12 coureurs aanwezig.
We moesten nog even wachten op Nico, want die was zijn zonnebril vergeten. De deelnemers waren Ger, Jan, Jo, René, Jos, Nico, John, Theike, Frans en onze gastrijders Wiel van A. Jo P. en Thei L. Michel is op vakantie en Wino was ook niet aanwezig.

De route ging via Beek, Schimmert, Hulsberg, Wittem en Lemiers naar Vaals. Van hieruit ging het verder richting België.
Via Gemmenich, Moresnet, Hergenrath, Hauset, Lichtenbusch, Sief en Schmidhof kwamen we in Kornelimunster. Ger had goede benen en reed dan ook met René tot in Hulsberg op kop. Daarna kwam Wiel op kop en samen met Ger fietsten ze beiden in een mooi tempo tot in Gemmenich. Vervolgens kwam Jan aan de leiding en samen met Wiel ging het in een mooi tempo voorwaarts.
Boven op de helling in Vaalsbroek viel het peloton in diverse stukken uiteen, maar boven werd er gewacht. Vanaf Gemmenich fietsten we met wisselende kopmannen goed door.
Om 11.30 uur arriveerden we bij de bakker in Kornelimunster. De zon scheen volop, waardoor er buiten op het terras in de zon gepauzeerd kon worden. Het gesprek tijdens de pauze was de Giro en alles wat daar bij komt kijken. Iedereen had wel een mening. Om 12.10 uur gingen we weer op pad via het fietspad langs de grote weg.
Thei en Wiel namen de leiding en hielden een mooi tempo aan.
Dan op naar Raeren en Walhorn, en ook hier volgden we onze leiders. In Welkenraedt kwam Jan weer op kop en reden we naar Henri Chapelle. Hier kwam Jo P. op kop en nu ging het hard naar De Plank en vandaar naar Hoogcruts en Terlinden.
Hier hadden we een wegonderbreking en moesten we weer terug naar de Rijksweg. Uiteindelijk kwamen we in Margraten en vandaar ging het met Jo P. op kop naar Valkenburg, Berg en Terblijt en Geulhem. Vanaf Geulhem ging het met nog altijd Jo P. op kop naar Rothem en vandaar naar Bunde, Oud Geulle en Elsloo.

Om +/- 14.30 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van +/- 127 km over een geaccidenteerd parcours.
Als groep hebben we goed samen gereden en het was dan ook weer een mooie en zonnige fietsdag.

Gr. René