Fietsverslag Alken 28-8-2019

Het was vanmorgen om 9.00 uur bewolkt, 22 gr. met een matige wind uit de richting Zuid West.
Het zou echter volgens de weersvoorspelling vanmiddag bij zonnige perioden 30 gr. kunnen worden.
De 9 deelnemers waren: Piet, René, Jo, Martin, Jan, Frans, Ger en de gastrijders Thei L. en Jo P.. Michel onze fotograaf was afwezig, hij geniet van een welverdiende vakantie in Frankrijk. Een aantal coureurs wilden er vandaag geen zware en lange rit van maken en dus waren we er snel uit.
Op voorstel van Jan fietsten we nu tegen de wind in naar Alken, waarbij Piet wederom als wegkapitein zou optreden. We vertrokken met Piet en Jo P. op kop via Elsloo en de brug over Maas en Kanaal naar Kotem. Hier reed Piet naar Uikhoven en daarna ging het richting Lanaken. Onderweg nam Piet een mooie route door het bos, met daarbij natuurlijk veel draaien en keren. Piet was vandaag weer onze navigator en daarna fietste via voornamelijk binnenwegen naar Rosmeer, Vlijtingen, Riksingen, Neerrepen, Wintershoven en Kortessem naar Alken. Het was ook vandaag weer ongelofelijk om te zien hoe Piet de binnen- en veldwegen in de Haspengouw kent. Via vele voor ons onbekende weggetjes reed Piet als een echte veldheer in een strak tempo met Jo P. of Ger zijn zijde gedurende bijna de gehele heenreis op kop. Om 11.50 uur en na 73 km waren we in het centrum van Alken en gingen we pauzeren bij een plaatselijke bakker. Er was voldoende plaats in de zaak, maar we pauzeerden buiten. Het duurde niet lang voordat iedereen zijn vlaai of 'Broodje Gezond' kon verorberen, dus duurde de pauze niet lang.

Na 30 minuten gepauzeerd te hebben, stapten we weer op de fiets voor de snelste route naar huis. Het was niet veel warmer dan vanmorgen maar de wind stond nu wel van opzij of in de rug. Thei en Jan voerden het peloton aan en met een gunstige wind ging het ook nu weer goed vooruit.
Via Wimmertingen kwamen we met Thei en Jo P. op kop in Diepenbeek en Zutendaal. Vervolgens fietsten we in hoog tempo naar het Duivelsberg Circuit in Maasmechelen. In Maasmechelen ging het in hoog tempo naar Kotem en Stein, alwaar we om 14.00 uur arriveerden. De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 118 Km. Het was vandaag een geslaagde rit over een mooi parcours, uitgezocht door onze wegkapitein Piet.
Hij was ook vandaag op de heenreis weer de beste coureur in course en heeft het overgrote gedeelte van de heen rit op kop gereden.
Ikzelf was blij dat ik weer thuis was, het ging helemaal niet.

Gr. René