Fietsverslag Eupen 25-5-2019

Het was vanmorgen droog, licht bewolkt, reeds 14 graden, een matige wind uit richting Zuid West en het zou 18 graden worden. Dus bijna een echte zomerdag en zodoende waren de meeste coureurs dan ook in zomer tenue gekleed.
De deelnemers waren: Jan, Jo, Nico, Theike, Ger, Michel, Frans, Wino, Jos, René Martin en Frans. De gezichten van enkele clubleden stonden gespannen, ze hadden slecht geslapen vanwege het feit dat er vandaag de eerste grote rit over een heuvelachtig parcours op het programma stond. De route naar Eupen ging via Beek, Ulestraten, Meersen, Geulhem, Margraten, De Plank, Henri Chapelle, Baelen en Membach naar Eupen. Het tempo in de aanvangsfase met Jan en Ger op kop was goed. Bij de eerste echte beklimming in Geulhem ging Jos op kop, met als gevolg dat het peloton in 2 stukken uit elkaar viel. Boven werd er gewacht en konden we samen weer verder. Vervolgens fietsten we met Jos aan de leiding naar Margraten, waarna Theike en Ger op kop kwamen.

Daarna kwam Martin en Ger aan de leiding en fietsten we naar Aubel en hier ontstond even een oponthoud. Jo reed niet goed en ook Nico zag het niet zitten om naar Eupen te fietsen. Beide coureurs verlieten de groep en met nog 9 coureurs ging het met Jan en Frans aan de leiding verder naar Henri Chapelle. In Baelen sloten we aan bij een andere groep. Via Membach vervolgden we onze weg naar Eupen.
Om 11.30 uur kwamen we aan in Eupen bij Backerei Kockartz, een van onze vaste pauzeplaatsen. We namen binnen plaats en het gesprek ging o.a. over Max Verstappen en de Giro. Na de pauze fietsen we onder aanvoering van Jan (die momenteel goed in vorm is) weer terug via Welkenraedt en het buitengebied van Henri Chapelle naar Henri Chapelle. Hier komt Michel op kop en fietst dan in een heel hoog tempo op kop. Hij is in de eerste kilometers niet van de kop af te krijgen, maar moet het tempo toch aanpassen want de groep kan zijn hoge tempo nauwelijks volgen.
Het begint nu licht te regenen, maar we fietsen verder.
 
  Vervolgens fietsten we met nog altijd Michel op kop naar St. Pieters Voeren en St. Maartens Voeren. Het tempo is hoog en dus gaat het goed vooruit. Met nog altijd Michel aan de leiding komen we via s’ Gravenvoeren weer op Nederland grond gebied. Michel blijft de gehele Molenweg op kop fietsen maar staat in Rothem de leiding af aan Jos. Met Jos op kop fietsen we nu via Bunde naar oud Geulle.
Tijdens deze rit komt Wino op kop en nu gaat het hard. Met 40 km/h fietsen we nu naar oud Geulle. Daarna valt het stil en fietsen we rustig en met wisselende kopmannen terug naar Stein. Het viel ons op dat Theike goed kon volgen, en zijn vorm is duidelijk stijgende. De beste coureur vandaag was Michel die op de terugweg het merendeel van het kopwerk heeft gedaan. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van +/- 117 km over een geaccidenteerd parcours. Een prachtige fietstocht die onder matige weersomstandigheden werd afgelegd. Als groep hebben we vandaag goed samen gereden.

Groetjes, René