Rit naar Venwegen 24 augustus 2019.

Vandaag was het wederom prima fietsweer, dus stond iedereen om 9.00 uur goed gemutst aan het vertrek. De deelnemers waren: Jan, Jo, Martin, René, Wino, Frans, Ger, Piet, Michel en gastrijder Jos H.. Daarna de vraag, waar gaan we naar toe? We waren er snel uit, want op voorstel van Michel en Piet werd gekozen voor Venwegen. René keek zorgelijk bij het horen van deze bestemming en verwachtte dus een zware koers.
Piet was wederom onze wegkapitein en hij wist samen met adviseur Jan wel een leuke route. Er was vandaag een matige Z/O wind en de temperatuur zou vanmiddag met volop zon, rond de 29 Gr. uitkomen. Met Piet en Ger op kop ging het over de bekende wegen via Beek en Hulsberg naar Schin op Geul. Jos H. was zijn drinkbus vergeten, dus even naar de fietsenmaker om een nieuwe drinkbus te kopen.
Ook Michel had een probleem met zijn fiets. Het bleek dat de body van zijn fiets defect was. Volgens de fietsenmaker waren twee O-ringen in zijn body versleten. Michel kocht de twee O-ringen en ging deze thuis monteren. Via Wijlre en Mechelen kwamen we op het heuvelachtig parcours maar het tempo was prima en iedereen genoot volop van het mooie weer. Dan op naar de heuvel bij kasteel Vaalsbroek en hier demarreerde Michel.
Maar Frans ging hem achterna en samen kwamen ze als eersten boven. Dan weer verder met Piet en Ger als kopmannen. De route ging nu naar Kelmis, Moresnet en Hergenrath. Hier verlieten 3 coureurs de groep (Jo, Frans en Wino) en gingen alleen huiswaarts.

 

 

De rest van de groep ging verder naar Hauset, Lichtenbusch en Sief. Nu kwam de vraag om de route aan te passen en naar Kornelimunster te fietsen. Dit ook gezien de verwachte temperatuur van 30 Gr. Aldus geschiede en via Schmidhof kwamen we via het fietspad langs de spoorlijn bij de bakker in Hahn.
Om 11.45 uur na 58 km uur arriveerden we bij de bakker. De zon scheen volop, waardoor er buiten op het terras gepauzeerd kon worden. De pauze duurde vrij lang, omdat de bediening niet berekend was op een groep van 7 coureurs??? Om 12.20 zijn we weer vertrokken voor de terugreis. Het was warm en onder aanvoering van Jan ging het via het fietspad langs het spoor weer vertrokken voor de kortste weg terug naar huis.
Via Kornelimunster en Nutheim kwamen we onder aanvoering van Piet en Ger in Raeren. Dan op naar Walhorn en Welkenrath. Hier nam Jos H. de groep op sleeptouw en fietsten we naar met Michel en Jos H. op kop naar Henri Chapelle. De beklimming in Henri Chapelle was voor Michel.
Dan op naar Aubel en de Plank, met nog altijd Jos H. aan de leiding. Via de afslag naar Terlinden kwamen we In Banholt en Cadier en Keer. Hier namen we de afslag naar Bemelen, en vandaar ging het met Jos H. aan de leiding naar de Molenweg en vandaar naar Rothem, Bunde, Oud Geulle, Elsloo en Stein.

Om 15.00 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 133 km.
Als groep hebben we goed samen gereden over een prachtig parcours

Groetjes, René