Fietsverslag van rit naar Dalheim 23-10-2019

Na de buien van de afgelopen week was het vanmorgen droog, weinig wind en een temperatuur van 10 Gr. Er stonden om 9 uur dan ook 11 coureurs aan het vertrek en de deelnemers waren: Piet, Jo, Martin, Frans, René, Ger, Theike, Michel en gastrijders Jo Pelzers, Hennie Notermans en Wiel Spek. Michel onze fotograaf was na een 6 tal weken ook weer aanwezig.
Wino was weer afwezig, maar waarschijnlijk wel met een reden, hij is namelijk aan het pendelen. De vraag was weer, waar gaan we naar toe? Piet had een voorstel om naar Dalheim in Duitsland te rijden en hij wist wel een mooie route om daarheen te fietsen. We vertrokken met Piet en René op kop via Elsloo, Beek, Genhout en Spaubeek naar Doenrade. Vervolgens fietsten we naar Hillensberg in Duitsland, waar Piet ons door een heel mooie wijk voerde met prachtige grote Duitse huizen. Na een uurtje met Piet op kop gefietst te hebben hield René het in Tuddern voor gezien en nam Jo P. zijn plaats in. Daarna ging het met Piet en Jo P. aan de leiding en met de wind op kop over de Duitse wegen en mooie dorpen richting Havert, Koningsbosch, Spaanshuisken en Waldfeucht.
Het was continue draaien en keren en inmiddels was het warmer geworden, dus lekker fietsweer. Dan naar Haaren, Effeld en Karken en via Etsberg naar de Meinweg. Het laatste stuk door de Meinweg namen Hennie en Martin de leiding en fietsten we gezamenlijk naar Dalheim, alwaar we na 56 km, om 11.15 uur arriveerden.
Het was inmiddels redelijk warm weer geworden en de zon scheen af en toe, maar we besloten toch om binnen pauzeren. We bestelden allen koffie Naast de koffie werd door de gehele groep Strudel-taart besteld. De grote stukken taart werden dan ook smakelijk door de coureurs verorberd.

Michel vertelde dat hij van de week aangevallen was door een nest wespen, terwijl hij op een eiland voor zijn woning naar nijlganzen eieren aan het zoeken was. De wespen overvielen hem en hij vluchtte met zijn bootje. De bijen lieten hem niet met rust en bleven hem steken.
Hij heeft toen het telefoonnummer 112 gebeld en heeft daar info gekregen, waardoor hij niet naar het ziekenhuis hoefde. Om 11.50 uur gingen we weer op pad met Jo P. en Hennie als kopmannen. De wind stond nu gunstig en we reden naar Arsbeck. Piet had last van de Strudel taart en vertelde dat hij dat grote stuk nooit meer zou pakken.
Via Arsbeck ging het over binnenwegen naar Oberkruchten, de Meinweg en Herkenbosch. Dan via St. Odiliënberg, Montfort, Pey en Susteren Heide naar Nieuwstad. Hier werd Jo P. afgelost en met wisselende kopmannen fietsten we via het Limbrichter bos en Guttecoven naar de brug van Obbicht. Hier namen we de binnenweg naar Nattenhoven, en brachten zo René tot aan de deur van zijn huis. Vervolgens fietste de groep via Berg a/d Maas en Urmond terug naar Stein. Om 14.15 uur waren ze na 120 km weer terug in Stein.
Het was vandaag een mooie fietsdag over een gevarieerde route.

Groetjes, René