Rit naar Herve 22-5-2019   

Vandaag 12 man aan het vertrek. De deelnemers waren: Jan, Jo, René, Martin, Nico, Frans, Wino, Ger, Michel, Theike, Frans en Jo P.
Het was vanmorgen met 12 Gr., bewolkt, droog, koud en ook met een matige Z/W wind minder goed fietsweer. Het zit wat het weer betreft dit voorjaar niet mee. Frans had vandaag voor de eerste keer zijn nieuwe fiets mee, en die zag er prima uit.
Theike was vandaag ook weer aanwezig want hij was ziek geweest.
Er werd ditmaal gekozen voor een licht heuvelachtig parcours naar Herve. Met Ger en Jo P. aan de leiding gingen we van start, maar in Elsloo was de weg opgebroken en moesten we een andere weg kiezen.
Vervolgens ging het in een mooi tempo via Beek naar Ulestraten en fietsten we onder leiding van Ger en Jo P. naar Rothem en ging het via de Molenweg naar Gronsveld en Rijckholt. Nu brak de zon door en werd het beter fietsweer.

Na Withuis volgde het zogenaamde licht golvende parcours. Ger en Jo P. reden via voor vele van ons bekende wegen, en korte hellingen via Dalhem, Blégny, Mortier en Melen naar onze vaste pauzeplaats op de rotonde in Herve. Er sloot ook een gehandicapte bij ons aan, die twee onderbenen miste, maar door een prothese toch kon fietsen. Op de beklimmingen liet Theike het lopen. Om 11.15 uur en met 51 km op de teller kwamen we aan op onze pauzeplaats. Het was druk in de zaak en de bediening was niet al te snel. Het gesprek aan tafel ging over de nieuwe fiets van Frans. Het China verhaal kwam ter sprake en er kwamen weer import verhalen bij kijken.
Om 11.50 uur gingen we weer met een volle maag op pad. Vervolgens was er even overleg over hoe nu terug, maar allen waren van mening dat de kortste weg huiswaarts de beste optie was. We vertrokken via het nieuwe fietspad richting Clermont. Het was nog altijd koud en winderig. Allereerst volgde er nabij Herve een plaspauze en daarna met wisselende kopmannen bergaf naar Clermont.
Vervolgens ging het richting Aubel en het parcours bleef heuvelachtig. In Aubel kwamen Jo P. en Wino op kop en fietsten we hard naar De Plank. Vervolgens ging het met hoge snelheid via Hoogcruts en Terlinden naar Margraten. Nu kwam Jan en Jo P. op kop en fietsten we via Sibbe en Berg en Terblijt ging het naar Rothem. In Rothem gingen we met wisselende kopmannen naar Bunde en Oud Geulle en vervolgens naar Elsloo en Stein.
Om 13.45 uur waren we weer terug in Stein. De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg +/-108 km.
De prijs voor de beste doorzetter was voor Nico die met zijn 82 jaar nog altijd bij de beste coureurs in onze groep wil horen.
Ook Ger en Jo P. mogen vernoemd worden, want zij waren vandaag voorbeeldige coureurs.
Het was vandaag toch weer een mooie fietsdag.

Groetjes, René

























Rit naar Herve