Fietsverslag Entenpfuhl (Duitsland) 22-6- 2019   

Het was vanmorgen prima weer met volop zon en een temperatuur van 18 Gr.
Het zou echter bij volop zon 25 Gr. kunnen worden.
De deelnemers vandaag waren: Piet, Ger, Jan, René, Jo, Michel, Theike, Jos B., Martin en Wino. Piet stond er na zijn vakantie in Griekenland ook weer stalend bij, hij was uitgerust en de weersomstandigheden spraken hem wel aan. Grote afwezige was Nico, er wordt gefluisterd de fiets afstanden voor hem te lang zijn. Gezamenlijk werd de ritkeuze bepaald en we kozen voor Entenpfuhl (nabij Aken). Met Piet als wegkapitein en samen met Ger op kop ging het dan ook in een mooi tempo via Beek, Geverik, Oensel, Schimmert en Aalbeek naar Hulsberg.

Onderweg konden we genieten van de prachtige landschappen. Vervolgens ging het verder naar Schin op Geulle en Wijlre. In Gulpen beklommen we de 'Koning van Spanje' en Michel en Jos kwamen als eerste boven. Piet bepaalde de route en het ging nu over een prachtig parcours met diverse hellingen en binnenwegen naar Heijenrath. Het was nu nergens meer vlak. Hier nam Jos de leiding en samen met Piet en ging het goed vooruit. Via Teuven, Homburg, Kelmis en Moresnet kwamen we via Hergenrath uiteindelijk na wederom diverse heuvels beklommen te hebben aan op onze pauzeplaats, restaurant Entenpfuhl, gelegen midden in een bos.
Het was nu 11.20 uur en de afgelegde afstand bedroeg 57 km. Het was zonnig, en namen plaats op het terras onder een eikenboom. Het restaurant was pas open en Piet's favoriete gerecht in dit restaurant is normaal: Franse gebakken Camembert kaas met Preiselbeeren en Toast. Hij is namelijk helemaal wild van dit gerecht. Aangezien hij echter de afgelopen 4 weken alleen maar Grieks gegeten had, moest hij nu nog even wennen aan de Duitse keuken en bestelde daarom maar taart. Piet genoot met volle teugen en lachte ronduit bij elke hap die hij nam. Het gesprek aan tafel was de afzegging van Tom Dumoulin aan de Tour de France.

Om 12.00 uur gingen we weer huiswaarts en besloten werd om de bekende route via het Achener Wald te fietsen. Vanuit het vertrek kregen we een steile beklimming voor de wielen, waardoor een aantal coureurs puffend boven kwamen. Michel (die een puike vorm had) had op alle beklimmingen een soepele tred en kwam meestal als eerste boven. Piet nestelde zich nu in de achterhoede van de groep en deed het rustig aan.
Via het bos kwamen we op de Vaalserberg en vanaf hier fietsen we naar beneden. Nu nam Jan de leiding en ging het in hoog tempo naar Lemiers. Ook Jo toonde een goede vorm en hij leidde de groep in hoog tempo naar Nijswiller.
Vervolgens kwam Martin op kop en fietsten we naar Wittem. Vanaf hier kwam Michel aan de leiding en ging het in hoog tempo naar Wijlre, Schin op Geul en Valkenburg. Dan met Piet aan de leiding naar de Stoeperd die gezamenlijk beklommen werd. Wino had vandaag een slechte dag en we hebben hem dan ook niet aan de leiding gezien. In Schimmert namen we met Piet en Martin de afslag naar Genhout en kwamen uiteindelijk in Beek.
Hier spitsten zich ten gevolge van wegwerkzaamheden de wegen, een helft ging naar Elsloo en de andere helft naam de weg via het industrie park naar Stein.

De gereden afstand vandaag bedroeg 100 km.
Het was wederom een mooie rit in prima zonnig fietsweer over een prachtig parcours.

Groetjes, René