Vandaag beloofde het mooi fietsweer te worden
De zon scheen maar bij een temperatuur van 12 Gr. was het een beetje aan de koude kant.
Vanmiddag zou het echter goed worden en dus stonden er maar liefst 14 coureurs aan het vertrek. De rit keuze voor vandaag was snel gemaakt.
Op verzoek van Jan werd het voor de eerste keer dit jaar Banneux. Dus gingen er onder aanvoering van Piet en Ger 14 coureurs vol goede moed op pad. De deelnemers waren: Jan, Martin, Jo, Rene, Piet, Michel, Frans, Wino, Ger, Theike en de 4 niet leden Jos H., Thei L., Daniel B. en Jo P. Er werd door Ger en Piet vanaf het begin een mooi tempo aangehouden. Via Beek en Geverik fietsten we met de wind op de zij, via de randweg achter het vliegveld van Beek naar Ulestraten, Meersen en daarna via de Molenweg naar Gronsveld en Rijckholt. Vanaf Withuis ging het naar Moelingen en Visé. Nu fietsten we naar Argenteau en gingen we via de grote weg richting Luik, een weg waar we geen hellingen tegenkwamen. Dan verder naar Cheratte en Wandre. In Jupille linksaf en nu stond er een lange beklimming van +/- 3 km richting Romsee op ons te wachten.
Nu kwamen Michel, Frans en Piet op kop en viel het peloton in stukken uiteen. Frans, Michel en Piet namen nu ook het heft in handen en kwamen met voorsprong boven. Boven werd er gewacht en konden de overtollige mouwstukken uit. Onze fotograaf Michel had inmiddels ook al weer de nodige foto's gemaakt. Intussen was de zon goed doorgebroken en was het mooi fietsweer geworden. Daarna via een lange afdaling richting Trooz.
In Trooz ging het rechtsaf via een lange beklimming naar Louveigne.