Rit naar Sippenaeken 19-6-2019

Vandaag was het om 9 uur al 22 Gr. en het zou dan ook volgens de weersvoorspelling een tropische dag worden met heel veel zoneschijn. Er stonden deze morgen 9 coureurs aan het vertrek. Omdat er vandaag om 14.00 uur onweer was aangekondigd was het nodig om op tijd terug te zijn.
Piet wist wel een rondje naar het Zuiden en met Piet en Ger op kop vertrokken we naar Elsloo. Hier was er het eerste oponthoud want RenRené had zijn ketting stuk getrapt.
Dankzij de vakkundige hulp van enkele ploeggenoten was het euvel zo opgelost en konden we weer op weg. Dan via oud Geulle naar Bunde en vervolgens via de achterkant van Maastricht naar Bemelen. Hier beklommen we de Bemelerberg en fietsten we naar Margraten. Dan volgde een rondje Zuid Limburg en fietsten we via Banholt, Mheer, Terlinden en Hoogcruts naar de Plank. Ger en Piet reden nog altijd op kop en hielden een mooi tempo aan.

Dan naar Teuven en hier beklommen we de Grote Flap. Michel en Jo P. kwamen als eerste boven. Jo had en batterij probleem met zijn fiets en kon daardoor het voorblad niet meer bedienen.
Het was nu 11.15 uur en we hadden 50 km gereden. Piet stelde voor om bij een mooi Panorama terras, geheten 'Hoeve de Eik' in Sippenaeken te gaan pauzeren maar dat was gesloten. Dan door naar het restaurant even verder rechts van de weg. Het was nu 11.30 uur en we hadden 55 km gereden. We bestelden koffie en vlaai en debatteerden over diverse onderwerpen, waaronder Tom Dumoulin.
Na een pauze van 30 minuten kozen we niet voor de kortste weg terug naar Stein. De zon scheen inmiddels volop en het was hierdoor prima maar heel warm fietsweer. Ook kwamen er onweersbuien opzetten. Piet was onze gids en hij ging binnendoor via een mooie omweg bij Terziet en de zijweg van de Camerig naar Mechelen. Op de heuvels kwam Jan steeds naar voren, want dit was zijn terrein.
Daarna met Jan op kop naar Partij en daarna naar Wittem, Wijlre en dan naar Valkenburg. Het tempo dat Jan aanhield was hoog en het ging dus goed vooruit. Het werd steeds donkerder maar het zag ernaar uit dat het nog steeds droog zou blijven. In Valkenburg namen we de gezamenlijk 'De Stoeperd' en vanaf hier ging het via de kortste weg terug naar via Aalbeek naar Schimmert.
Nu kwam Michel aan de leiding en ging het goed vooruit naar Beek.
Hier wilde Jo de sprint aantrekken voor Jo P. , maar Jo P. kon niet volgen. Om 13.15 uur waren we na bijna 84 km weer terug in Stein.
Het was vandaag weer een heel mooie rit over een prachtig parcours, uitzocht door koerskapitein Piet.
We zijn niet nat geworden.

Groetjes, René