Fietsverslag van de rit naar Aubel 18-05-2019

De animo van de clubleden voor de rit van vandaag was minimaal. Toch hadden om 9 uur, zeven dapperen de moed gevonden om aan de start te verschijnen.
Het was met 10 Gr. fris, maar er was ook weinig wind.
De deelnemers waren Jo, Wino, Jos B, Martin, Michel, Ger en René. René moest om 12.00 terug zijn en ook Jo wilde vandaag niet ver gaan. Dus werd er besloten om dan maar een rondje Aubel te fietsen en geen pauze in te lassen.
We vertrokken met Jos en Ger op kop via Elsloo naar Oud Geulle en via een nieuw fietspad naar Itteren. Hier namen we de weg naar Borgharen en ging het verder naar de sluis van Borgharen. Ger had hier de pijp aan Maarten gegeven en Michel kwam hem aflossen. Vervolgens namen we de weg aan de achterkant van het Geuselt stadion en vandaar naar de Molenweg.
We kwamen in Gronsveld en hier fietsten we verder naar Rijckholt en Mesch. Het parcours ging voornamelijk over binnenwegen met daarbij natuurlijk weer diverse beklimmingen.
De eerste grote beklimming was er in s'Gravenvoeren. Op de beklimming nam Wino de leiding en ging het verder naar Neufchâteau. De zon kwam nu af en toe tevoorschijn en werd het warmer. Dan met Wino en Jo op kop naar Val Dieu en hier was er een wegafzetting. We konden door en kwamen via een nieuwe geasfalteerde weg in Aubel.
Jos onderhield op de beklimming een goed tempo, zodat iedereen kon volgen. We namen geen pauze en fietsten door naar de beklimming in Aubel. Hier namen Jos en Michel de leiding en lieten de rest van de groep alleen. Via de afdaling naar St. Pietersvoeren kwamen we in St. Maartensvoeren en vanaf hier fietsten we met Jos aan de leiding naar Mesch.
We kwamen nu op de Molenweg en hier nam Martin de kop en fietsten we naar Rijckholt en Gronsveld. Nu komt Jo op kop en fietsten we achter een onbekende coureur tot in Rothem. Dan komt Wino op kop en gaat het goed vooruit. Via Bunde en Oud Geulle komen we in Elsloo en vandaar in Stein.
Om 12.15 uur waren we in Stein. Het was vandaag een kort rondje maar we hebben toch snel gereden.
De gereden afstand bedroeg 92 km.

Gr. René