Fietsverslag: Rondje in de buurt 16-10-2019   

Vandaag waren de weersvooruitzichten slecht. Rond 12 uur zou er regen komen, dus moesten we kiezen voor een kort rondje.
Het was bewolkt en de wind met een windkracht 4, stond uit de richting Z/W. Er stonden echter 10 coureurs aan het vertrek, waaronder Jan die zich redelijk goed voelde om weer mee te gaan fietsen. De dapperen waren: Jo, Jan, Martin, René, Theike, Piet, Ger, Jos en de gastrijders Jo P. en Hennie N.
Gekozen werd voor een rondje Maastricht, zodat we bij regenval altijd snel thuis zouden zijn. We zouden geen koffiepauze houden was de afspraak. We vertrokken met Piet en Ger op kop richting Elsloo en Oud Geulle. De wind stond vol op de kop en hier namen we het nieuwe fietspad tot in Itteren en daarna Borgharen en Maastricht.
Voor Borgharen reed Jan lek en moest er even gewacht worden. Theike was de mecanicien die Jan te hulp schoot. Via het centrum kwamen we in Maastricht. We namen de weg naar Lanaken maar die liep dood en moesten we via een steile afdaling met de fiets aan de hand onze weg vervolgen. Dan met Piet en René als kopmannen naar Smeermaas en vandaar naar langs het kanaal naar Veldwezelt. De lucht begon te betrekken en moesten we omdraaien richting Gellik. We fietsen nu met de wind van opzij en door het bos naar Zutendaal en vandaar naar Wiemesmeer.
De eerste regendruppels begonnen te vallen en we fietsten nu wederom door het bos tot in As. De boswegen waren zeer vettig maar Piet was onze stuurman. Nu in de regen en met Jo P. en Hennie langs de grote weg naar Lankhaar en Stokkem.
Hier had het nog nauwelijks geregend. Dan met Jo P. en René als kopmannen naar het veerpont van Berg a/d Maas.
Via Berg en Urmond waren we om 12.15 uur weer terug in Stein.

Het was vandaag een vrij korte rit van 71 km, maar gezien de weersomstandigheden toch nog genoeg kilometers.

Groeten René