Rit naar Ittervoort 15 mei 2019

De temperatuur bij het vertrek is 12 Gr, en er staat nog altijd een vervelende, koude noord/oosten wind.
Maar de zon schijnt volop en toch staan er om 9 uur een 11 tal hongerige wolven van de Hendrix ploeg aan de start.
De deelnemers zijn: Wino, Michel, Jo, Nico, Jan, René, Martin, Jos B., Ger en de gastrijders Jo P. en Thei L..
Er zijn een aantal nieuwe gezichten, want Michel en René zijn er ook weer bij. Het blijkt dat Piet (onze navigator) afwezig is en voorlopig ook niet zal meefietsen. We wensen hem een goede vakantie toe en zien er naar uit om hem spoedig weer in ons midden te hebben.
Besloten wordt om vanwege de koude N/O wind via Maasmechelen, As en Opglabbeek naar Stramproy te rijden.
In een straf tempo met de wind in de rug fietsen we met Jos B. en Martin op kop naar Maasmechelen.
In As komen we in een bosrijke omgeving en hier nemen Jan en Ger in een hoog tempo het peloton kilometers lang op sleeptouw.
Je ziet dat Jan wekelijks beter gaat rijden.
Hier verlaat Jo P. de groep en gaat alleen verder. Jan en Ger maken ook een goede indruk en beuken kilometers lang (wind op kop) met een snelheid van rond de 30 km/h op kop van het peloton. In het zicht van Stramproy komen Wino en Jo op kop en trekken stevig door tot aan de kerk. Nu fietsen we richting Neeritter. Wino neemt de leiding en hij fietst zo hard dat door de harde zijwind het peloton op een lint getrokken wordt en een groot deel van de coureurs in de wind komt te zitten. Wino heeft vandaag superbenen en voelt niets. Ook is hij een beetje doof, want het geschreeuw 'Minder, Minder' dringt niet tot hem door.
Uiteindelijk neemt hij gas terug, maar het tempo blijft hoog. Voor Neeritter rijdt René lek, en profiteert Jan ook om een lekkende voorband te vervangen.
Om 12.00 uur en na 70 km komen we aan bij onze vaste pauzeplaats in Ittervoort

We nemen plaats op het terras want de zon schijnt en uit de wind is het hier goed toeven. Onderwerp van gesprek aan tafel is o.a. de Giro. Uitgebreid stil wordt er gestaan bij de val van Tom Dumoulin in de rit van gisteren.
Gedurende ons verblijf komen er nog 2 coureurs uit Elsloo aansluiten, namelijk Ger en Wiel en er volgt nu een levendige discussie.
Na het gebruikelijke gekeuvel op de pauzeplaats heeft gaan we om 12.45 uur weer op pad. We kiezen de kortste weg terug naar huis.
We hebben geluk want er is voornamelijk wind op de rug.
Wino is niet te temmen en heeft nagenoeg de gehele terugrit op kop of voor de groep uitgereden. Eerst met Thei en daarna met Jan of Martin.
De terugtocht gaat via Thorn, Kessenich, Maaseik, Heppeneert en via het fietspad langs de Maas terug naar het veerpont van Berg a/d Maas.
Om 14.00 uur waren we weer terug in Stein.
De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 104 km

Gr. René