Ritverslag Eupen 14-9-2019

Vandaag om 9.00 uur stonden er slechts 6 coureurs aan het vertrek.
Het was vanmorgen onbewolkt bij een temperatuur van 10 gr. met daarbij een zwakke wind, dus lekker fietsweer, al was het dan ook een beetje koud. De aanwezige coureurs waren: René, Jan, Jo, Martin, Theike en Ger.
Een groot gedeelte van het peloton is namelijk op vakantie. Dan kwam de vraag: Waar gaan we naartoe vandaag? Het was goed weer, dus werd er onderling gekozen voor Eupen. Vervolgens vertrokken we met Ger en Jo op kop in een mooi tempo via Elsloo, Beek, Oensel, Hulsberg, Klimmen, Schin op Geul naar Wijlre.
Hier nam Jan bij het begin van de bergzone de koppositie van Jo over en fietste vervolgens samen met Ger naar Euverem, Slenaken en Teuven. Jan zorgde er voor dat er bergop niet te hard gereden werd, zodat iedereen goed kon volgen. Ook de beklimming naar Henri Chapelle werd weer in een aangepast tempo genomen, waardoor iedereen goed kon volgen. Dan door naar Hombourg, Henri Chapelle, Welkenraat en Balen. Vanaf nu fietsen we met wisselende kopmannen naar Membach en Eupen.
Om 11.20 uur waren we in Eupen bij bakkerij Niessen, een van onze vaste pauzeplaatsen. We bestelden appel en rijstevlaai die we ons goed lieten smaken. Na een pauze van een dik half uur vertrokken we weer met Jan en Ger op kop richting Raeren. De boerenweg die we volgden was heel slecht. In Raeren kwam Theike samen met Ger op kop en fietsten we naar Eynatten en Hauset. Nu kwam Jan, die een heel goede dag had vandaag, weer op kop en fietsten we naar Hergenrath, Kelmis en Gemmenich. Hier namen we de afslag naar Sippenaeken en vandaar naar Terziet. Hier kwam Theike op kop en fietsten we naar Mechelen. Nu nam Martin de leiding en fietsten we naar Wittem. Vanaf hier ging het hard met beurtelings René, Jo en Martin aan de leiding ging het naar Wijlre, Schin op Geulle en Valkenburg.
Hier beklommen we de Stoeperd en fietsten we verder naar Schimmert en Oensel.
Via Klein Genhout kwamen we weer in Beek en vandaar in Stein.
Om 14.15 uur waren we terug in Stein. Het was vandaag een mooie fietsdag waarbij we goed samen gereden hebben.
De afgelegde afstand bedroeg 121 Km.

Groetjes, René