Rit naar Saive 14-8-2019   

Vandaag om 9.00 uur stonden er maar liefst 14 man aan het vertrek, die er allemaal veel zin in hadden. Bijna waren we op volle oorlogssterkte.
Michel werd gefeliciteerd met zijn prachtige prestatie in India, waar hij tot een hoogte van 5500 m. gefietst heeft. Het grootste probleem was de ijle lucht die daar heerste.
Moe werd je niet, maar een gebrek aan zuurstof was het probleem. Maar goed hij heeft de tocht volbracht en dat is het belangrijkste. Jo werd gefeliciteerd met zijn verjaardag, 78 jaar is hij geworden, terwijl Jos B. ook weer aanwezig was. Hij wordt volgende week geopereerd. Ook Jo P. was jarig geweest, hij is 70 jaar geworden.
De deelnemers waren: Jan, Rene, Martin, Jo, Frans, Wino, Theike, Ger, Piet, Jos, Michel en de niet leden Jos H., Jo P. en Wiel S.
Het gesprek bij de start was uiteraard weer: Waar gaan we vandaag naar toe? De weersvoorspelling voor vandaag was gunstig, dus mocht Jo vanwege zijn verjaardag, de rit uitkiezen. Jo deed navraag bij Piet en die wist wel een rit richting Saive.

Zo gezegd zo gedaan en vervolgens vertrokken we met Piet en Ger op kop via de afdaling van de Slingerberg in Geulle naar Bunde en vandaar naar Meersen.
De wind stond op kop, maar dat deerde de koplopers niet. Via de achterkant van de Geuselt kwamen we op de Molenweg en vandaar ging het naar Gronsveld en Rijckholt. Inmiddels was Ger op de kop afgelost door Jo P.. In Mesch reed Jos H. lek en moest er gewacht worden.
Dan weer door naar s'Gravenvoeren en Dalhem en hier ging het omhoog naar Mortier en Bolland. In de beklimming naar Mortier kreeg Jo P. problemen met zijn ketting. Er werd gestopt en wat bleek, er zat een vaste schakel in de ketting die gerepareerd werd. Via Bolland kwamen we in Saive. Het was nu 11.30 uur en we hadden 50 km afgelegd. Ger was inmiddels uitgestapt en ging alleen verder naar zijn geliefde Banneux.
We zaten in de veranda van de zaak en de beide jarigen trakteerden op cola met vlaai, die we ons goed lieten smaken. De gesprekken aan tafel waren heel divers en Michel vertelde over zijn avonturen in India. De pauze duurde wat langer en om 12.15 uur zijn we weer vertrokken richting Melen en vandaar naar het nieuwe fietspad richting Herve. Piet en Jan namen de leiding.
Op het fietspad reed Jos B. lek en moest er gewacht worden.
Nu kwamen Jos H. en Jo P. op kop en ging het hard vooruit. Vervolgens weer verder naar Aubel en vandaar naar De Planck. Hier ging het met de wind in de rug goed vooruit. We namen de afslag naar Terlinden en vervolgens de mooie nieuw geasfalteerde weg naar Banholt.
Via Bruisterbosch en Honthem kwamen we in Cadier en Keer, en vandaar ging het naar Bemelen. Nu kwamen we met nog altijd de beide kopmannen Jos en Jo, weer op de Molenweg en ging het via bekende wegen naar Rothem, Bunde, Oud Geulle en Elsloo Om 14.30 uur waren we weer terug in Stein.
De afgelegde afstand was volgens de Garmin van Jan 113 km (Stein-Stein).
Het was weer een mooie fietsdag, en waarbij de afgelegde afstand ruim voldoende was voor de zwaarte van het parcours

Groetjes, René

































Rit naar Saive