Ritverslag Aubel 12-10-2019

Vandaag stond er veel wind. Het was droog en de temperatuur was met 13 graden heel goed.
Vandaag zou het 19 graden kunnen worden, dus stonden er 7 man aan het vertrek.
De deelnemers waren: Theike, Ger, Piet, René, Jo, Martin en Frans.
Bij de start kwam Jan met de mededeling dat hij gisteren nagenoeg de gehele dag in het ziekenhuis geweest was. Hij voelde zich niet goed, en wat bleek hij had een lichte Tia gehad.
Hij hoefde niet opgenomen te worden maar moest zich wel rustig houden. Vandaar geen fietsdag voor Jan.
We wensten hem veel beterschap en een spoedig herstel toe. Piet was vandaag weer paraat en werd gebombardeerd tot onze leider. Hij stelde voor om schuin op de wind naar Gemmenich te fietsen, en vandaar naar Aubel. Dus met enkele minuten vertraging gingen we met Piet en Ger op kop naar Beek en Kelmond en vandaar naar Schimmert. De wind was sterk, maar het was goed te doen.
Via Hulsberg ging het nu naar Wijlre en vandaar naar Nijswiller, Holset en kasteel Vaalsbroek.
Hier namen we de beklimming naar Gemmenich en vandaar binnendoor naar Moresnet. Daarna door met René en Ger op kop via het nieuwe fietspad langs de spoorlijn naar Homburg en Aubel. We hadden 52 km gereden en het was nu 11.40 uur. Het was zonnig weer op het terras en we zaten mooi uit de wind in de zon te genieten van het mooie weer.
Piet vertelde over zijn ervaring in Griekenland en de mooie vrouwen daar op het strand. Na een goed half uur zijn we met René en Frans op kop vertrokken naar Val Dieu en Neufchâteau. De wind stond nu in de zij, maar het ging goed vooruit bergaf richting s 'Gravenvoeren.
Dan verder naar Mesch en vervolgens naar Mariadorp en Eijsden. Met René en Martin aan de leiding fietsten we naar Maastricht. Het was mooi weer, dus zaten de terrassen hier vol. Via Smeermaas ging het met wisselende kopmannen naar Neerharen en Rekem. Dan verder naar Boorsem en fietsten we langs het kanaal over het fietspad langs het kanaal naar Kotem.
Via het fietspad langs de autoweg waren we om 13.50 uur weer terug in Stein.
De gereden afstand bedroeg 103 km.
Het was vandaag, ondanks de wind toch weer een mooie rit. .

Groetjes, René