Fietsverslag van rit naar Brüggen 1-5-2019

Het was vanmorgen bijna prima fietsweer, weinig wind en een temperatuur van 8 Gr. De zon stond op het punt om door te breken en er hing een lichte sluierbewolking. In de loop van de middag zou het echter wel 18 Gr. kunnen worden.
Het aantal deelnemers viel met 11 coureurs niet tegen. De aanwezige coureurs waren: Jan, Jo, René, Martin, Ger, Piet, Jos, Theike, Nico en gastrijders Jo P. en Jos H.. Na de geaccidenteerde rit van afgelopen zaterdag was nu het voorstel van Jan om richting Brüggen in Duitsland te fietsen. Deze rit hebben we al vaak gereden en stond dus geprogrammeerd in zijn Garmin.
Punt van aandacht was de weg door het militaire oefenterrein nabij Brüggen. Nico was hier de vorige keer op de slechte onverharde weg ten val gekomen en had er ook nog een lekke band gekregen. Dus was zijn verzoek, om niet over dit terrein te fietsen. Hem werd toegezegd, dat we een andere weg zouden zoeken.
Met Martin op kop fietsten we naar het veerpont in Berg a/d Maas en vervolgens via het fietspad langs de Maas, met Piet en Jo P. op kop naar Maaseik. Dan met Jo en Piet op kop naar Aldeneik en Ophoven. Het tempo lag met rond de 30 km/h hoog, maar dat was voor iedereen goed te doen. Via een kasseienweg door het centrum van Thorn fietsten we vervolgens verder richting Panheel. Hier waren we Jos kwijt, want hij wilde even plassen. Het fietsen in het peloton verliep tot nu toe heel gedisciplineerd en steeds met twee aan twee. Jan toonde vandaag ook weer een goede vorm, en liet al vroeg in de course een goede indruk achter.

Hij fietste samen met Ger die ook goed reed, heel lang op kop en samen voerden ze ons naar Panheel, Heel, Beegden, Horn en Neer. Daarna ging het richting het veerpont van Kessel. We moesten hier even wachten want het pont lag aan de overkant van de rivier, en moest daar even wachten op een voorbij varende boot. Het totale oponthoud bedroeg ca 10 minuten. De overzet kosten bedroegen € 0.70 per persoon.
Vervolgens was Jan weer onze gids en fietsten we met Jan en Martin op kop, naar Beesel.
We namen nu met Martin en Jo P. op kop, een mooie fietsweg door een bosrijke omgeving richting Swalmen. In deze plaats waren we even de weg kwijt en moesten we na wat draaien en keren, uiteindelijk via de Garmin van Jan de juiste weg naar Brüggen zoeken. Uiteindelijk is dit gelukt en vervolgens fietsten we met Ger aan de leiding naar Brüggen.
In deze plaats was Jan weer onze gids en hij bracht de groep feilloos naar ons pauze adres in de binnenstad van Brüggen. Hier was het druk en het gehele plein was vol. Om 12.15 uur zijn we hier na 75 km geland. Martin had dit gearrangeerd en we bestelden allen het 'Angebot', namelijk Appeltaart en Chocolade voor de prijs van € 5,30.
Hier dook ook Jos weer op en mengde zich bij de groep. Om 12.50 uur zijn we weer vertrokken voor een mooie en bekende route naar Stein. De temperatuur was gestegen naar bijna 11 Gr. en Jo was onze reisleider.
Hij reed nu kilometers lang in een behoorlijk tempo op kop. Vervolgens kwamen beurtelings diverse andere coureurs op kop en samen fietsten we met hoge snelheid naar Herkenbosch. Het viel op dat Jos, ook vandaag weer ontzettend sterk was. Via de bekende wegen door Sint Odiliënberg en Montfort fietsten we met beurtelings Jos en Jo P. op kop met hoge snelheid naar Montfort.
Hier nam Jo P. de leiding en hij voerde ons naar Hingen. Nu namen Jo P. en Jos H. de leiding en ging het meestal in een mooi tempo over voornamelijk binnenwegen via Pey, Susterderheide, Nieuwstadt, Limbrichterbos, Born en Guttecoven naar Graetheide. Hier nam René afscheid en fietste via de brug van Obbicht naar huis.
De rest van de groep vervolgde zijn weg via Urmond naar Stein.

Om 15.10 uur waren we na 131 km weer terug in Stein. Het was vandaag ook weer een leuke fietsdag waarbij we hebben kunnen zien, dat momenteel alle coureurs nog over een uitstekende vorm beschikken.

Groetjes, René