Fietsverslag: Rondje in de buurt 11-9-2019   

Vandaag waren de weersvooruitzichten slecht.

Rond 11 uur zou er regen komen, dus moesten we kiezen voor een kort rondje. Het was bewolkt en de wind met een windkracht 3, stond uit de richting Z/W. Er stonden dan ook maar 6 coureurs aan het vertrek. De dapperen waren: Jo, Jan, Martin, René, Theike en Jo P. Gekozen werd voor een rondje Maastricht, zodat we bij regenval altijd snel thuis zouden zijn.

We vertrokken met Martin en Jo P. op kop richting Elsloo en Oud Geulle. Hier namen we het nieuwe fietspad tot in Itteren en daarna Borgharen en Maastricht. Via de Noorderbrug kwamen we in Maastricht. Dan met wisselende kopmannen fietsten we naar Smeermaas en vandaar naar Neerharen. In Oud Rekem begon het een beetje te regenen en hielden we koffiepauze. Na een half uur zijn we weer vertrokken en het regende zachtjes. We fietsten nu naar Boorsem en namen de route langs het kanaal.
In Stein was het droog en besloten we er nog een rondje bij te doen. We fietsten nu langs het Steiner Bosch naar Urmond en vandaar met Jo en Theike op kop naar Einighausen.
Nu kwamen Jo P. en René op kop en namen we de weg naar Guttecoven en het Limbrichterbos.
Hier hielden we eerst een plaspauze en daarna fietsten we langs de Nedcar naar Holtum. Via Gebroek keerden we weer terug en namen de brug bij Illikhoven. Dan met Martin en Jo P. op kop naar Grevenbicht en Obbicht. Het begon nu te regenen en was het zaak om zo snel mogelijk huiswaarts te keren.
Via Berg a/d Maas en Urmond waren we na 75 km weer terug.
Het was vandaag een korte rit maar gezien de weersomstandigheden voldoende kilometers.

Groetjes, René