Rit naar Herve 10-7-2017

Vandaag de eerste dag na mijn vakantie en er stonden 10 man aan het vertrek. De deelnemers waren: Jan, Martin, Rene, Wino, Jo, Piet, Theike, Michel en gastrijders Jo P en Jos H..
Het was vandaag prima fietsweer, licht bewolkt met geregeld zon en bij het vertrek al 17 Gr. Piet werd aangewezen als wegkapitein en kon zodoende de route bepalen. Mij is ter ore gekomen dat Nico heeft besloten om niet meer met ons mee te gaan fietsen. De afstanden die gefietst worden zijn hem te lang en ook het beklimmen van de 'Knoebele' gaat niet meer zo goed en dus haakt hij op 82 jarige leeftijd af.
We willen hem toch nog bedanken voor het deelnemen aan onze wekelijkse ritten en zijn inbreng tijdens de pauzes.

Dus met Piet en Martin op kop ging het vervolgens via Beek en het fietspad langs het vliegveld naar Meersen.
De zwakke wind stond van achter en in Beek werd Martin op kop afgelost door Jo P.. Dan via de weg door Meersen naar de Geulhemmerberg die we met Michel en Jo P. aan de leiding beklommen. Dan via Berg en Terblijt naar Sibbe, Scheulder, Margraten en Reijmerstok. Daarna op naar Euverem en Teuven en vanhier ging het naar Aubel. In Aubel kwamen we op een kilometerslang fietspad dat we tot in Herve volgden.

 

 

Het fietspad is nieuw aangelegd en heeft een stijgingspercentage van +/- 2%, en het voordeel is dat er geen ander verkeer is toegestaan. Om 11.30 uur kwamen we bij een nieuwe locatie langs het fietspad in Herve, maar daar was geen vlaai te krijgen. Dus dan maar op naar onze vaste pauzeplaats bij de rotonde in Herve.
Om 11.40 uur kwamen we na 64 km aan op de rotonde in Herve. Deze locatie was gelukkig open, want we hadden allen zin in cola en een broodje gezond of gebak. De gesprekken tijdens de pauze waren heel divers en gingen o.a. over de Tour de France.

Om 12.15 uur gingen we weer op pad en Piet was wederom onze gids. Eerst even een trap op lopen om weer op het fietspad uit te komen. Het kopwerk werd nu gedaan door Jos en Piet. Zij voerden ons naar Soumagne, Bolland en Blégny en vandaar naar Dalhem. Het kopwerk werd nu gedaan door Jos en Jo P.. In Dalhem namen we de weg naar Neufchâteau en vandaar ging het verder naar s ’Gravenvoeren. Hier nam Jan afscheid, want hij moest nog een boodschap doen.
Vervolgens fietsten we naar Mesch en kwamen we op de Molenweg. Hier in Mariadorp nam Piet afscheid en ging alleen verder. Via Rijckholt kwamen we met Jos en Jo P. in Gronsveld.
Gezamenlijk fietsten we nu in een mooi tempo met wisselend Jos of Jo P. op kop naar Rotem en vandaar via Meersen naar Bunde. Via de bekende wegen fietsten we naar Oud Geulle. Hier werd  de snelheid nog even opgevoerd door Michel en kwamen we weer in Elsloo.
Om 14.00 uur waren we na 120 km weer terug in Stein.
Het was weer een mooie fietsdag onder prima weersomstandigheden.

Groetjes, René