Rit naar Cottessen 10 augustus 2019

Vandaag stond er ontzettend veel wind. Het was droog en de temperatuur was goed. Er stonden 8 man aan het vertrek. De deelnemers waren: Wino, Theike, Ger, Piet, René, Jo, Martin en een lid van de groep Schepers. Piet was vandaag onze leider en hij stelde voor om schuin op de wind naar Cottessen te fietsen. Dus met Piet en Ger op kop ging het naar Beek en Kelmond en vandaar naar Schimmert.
De wind was sterk, maar het was goed te doen. Plotseling komt Jos H. aansluiten en fietsten we via binnenwegen naar Nuth en Hoensbroek. Vandaar naar Weustenrade en Klimmen. Hier namen we de weg naar Ubachsberg. In Colmont sloten 3 coureurs van de Schepersgroep aan en nu ging het berg af via Eyserheide naar Wijlre en Wittem.
We fietsten door naar Mechelen en vandaar met nog altijd Piet en Ger aan de leiding binnendoor naar het hoogste punt vandaag, de Camerig. Vandaar ging het berg af naar onze pauzeplaats Cottessen. Het was nu 11.10 uur en hadden goed 50 km gefietst. We namen plaats op het terras en hielden hier onze welverdiende pauze.

 

Na een pauze van een goed half uur zijn we weer vertrokken voor de terugreis. We namen de onverharde weg naar de Belgischecamping en kwamen uit bij de kerk van Sippenaeken. Jos H. en John S. namen de leiding en we reden met de wind pal van voren de berg op naar Teuven. Hier viel het peloton uit elkaar, maar boven werd er gewacht. Via Teuven fietsten we met de wind in de rug naar Slenaken en dan verder richting Beutenaken en Gulpen. Hier ging het moeilijk met de wind op kop naar IJzeren en Cadier en Keer.
Nabij IJzeren reed iemand van de Schepersgroep lek en moest er gewacht worden.
In Cadier en Keer ging het berg af naar de Molenweg. Daarna met nog altijd Jos H. en John S. aan de leiding, via Rothem en Bunde naar Oud Geulle en Elsloo. Om 13.30 uur waren we weer terug in Stein.
De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 102 km. Het was vandaag, vooral voor de pauze, door de harde wind een moeilijke tocht.
Chapeau voor de coureurs die deze tocht tot een goed einde gebracht hebben.

Groetjes, René