Ritverslag Bokrijk 1-6-2019   

Vandaag was het wederom prachtig fietsweer. Het was onbewolkt, nog een beetje fris maar de zon scheen al volop en de wind was zwak uit de richting ZW. Om 9 uur stonden er 8 coureurs aan het vertrek.
De deelnemers waren: Jo, René, Ger, Martin, Nico, Jos, Theike en Frans. Ook vanwege de koninginnen etappe in de Giro werd er besloten om een vlakke rit te fietsen van max. 100 km. Dat kwam een aantal coureurs ook goed uit, want de laatste tijd hebben we veel lange geaccidenteerde ritten gemaakt met de nodige hoogte meters. Dus zo gezegd zo gedaan en met Jos en Frans als verkenners ging het richting Bokrijk.
De route ging via Maasmechelen naar As en daarna via mooie fietspaden in een bosrijke omgeving richting Bokrijk. Jos had er zin in en reed veelvuldig voor de groep uit. We namen de weg door het water in het domein Bokrijk en dat was leuk. Na 50 km kwamen we om 10.50 uur aan bij onze pauzeplaats, restaurant het 'Koetshuis' nabij de speeltuin van Bokrijk.
We namen plaats op het grote terras en bestelden koffie. Na een pauze van een goed half uur, zijn we weer vertrokken voor onze terugreis. Jos en Ger namen de kop, en in een mooi tempo van rond de 28 km/h fietsten we naar huis met Martin als onze wegkapitein.
De route ging nu veelal met Jos of Ger aan de leiding, over bekende fietspaden door de bosrijke omgeving naar Lanaken. Daar konden we niet over de brug en moesten we een omweg zoeken.
Theike was nu onze stuurman en na diverse omwegen kwamen we weer in Lanaken op het fietspad langs het kanaal. Nu fietste Martin op kop en ging het goed vooruit. Ook Jos liet zich gelden en fietste weg van de groep, om vervolgens weer te wachten tot de groep compleet was. Via Kotem en de brug over de Maas en Kanaal kwamen we weer in Nederland.

Om 13.15 uur waren we weer terug in Stein.
De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg +/- 96 km> Het was vandaag een leuke rit over een mooi parcours.

Groeten René