21-7-2018 Eupen   

Vandaag weer goed weer ondanks voorspellingen van kans op regen. Elf coureurs aan de start. Naast Jo,The, Michel, Jos, Nico, Piet, Frans, Wino en Jan nog twee gast rijders de sinds vorige week 80-jarige Herman S. met een motorisch aangedreven mountainbike en Gerard G. die Jo en The had vergezeld op weg naar de startplek. Wino had een nieuwe band opgelegd maar dat was geen succes.
Hij besloot naar huis te fietsen en een nieuwe band op te leggen. Een goed besluit want op de weg naar huis was de band al weer leeg. Dus bij de start Wino oppikken hetgeen een tijdje in beslag nam.
Dan op weg met Piet en Jan op kop. Er was besloten naar Jalhay te gaan via het bos rond de Gileppe.
Er werd in een mooi tempo gereden via Schimmert en Hulsberg hier was de eerste beklimming en Nico wilde Herman tonen dat de verhalen die hij hem regelmatig opdist niet zijn gelogen en hij nog steeds bij de eersten van de groep bovenkomt. Jan liet daarom de kop over aan Nico. Via Schin op Geul naar Gulpen waar Wino aan het stoplicht vroeg waar we naar toe reden en dat niemand hem antwoord gaf. Jan zei, als grap, dat we hadden afgesproken dat we hem dit niet zouden vertellen. Of dit de reden is geweest weten we niet, maar even verder verliet hij de groep zonder iets te zeggen.
Later hoorden we van Michel dat deze Wino exact had uitgelegd hoe we naar Jalhay zouden rijden. Hoe dan ook wij reden verder via Teuven richting Hombourg. Hier verliet Gerard G. de groep, die de route vervolgde door het dal van de Gulp naar Henri Chapelle. Hier verliet de tweede gastrijder Herman S. de groep.

Na enige kilometers richting Baelen bij de afdaling was plotseling geroep wat bleek, Nico was zijn gereedschapbus verloren dus dat was snel opgelost.
Even later werd overlegd want er waren enkele reacties om de route in te korten of met enkele mannen af te slaan.
Dus werd besloten naar Eupen te rijden. Hier werd gepauzeerd bij Denise Niessen de ons al lang bekende bakker. The had veel complimenten voor de Oma die de bediening mede verzorgde. De gesprekken gingen over de tour en de kansen van onze Tom. Ook over de mooie fietsen die er rijden. Voor het vertrek nam The het initiatief om af te spreken hoe we naar huis zouden fietsen want de bedoeling is als groep te vertrekken en ook samen aan te komen. Op voorstel van Jan werd besloten via het stuwmeer en Raeren naar Walhorn te rijden.

Bij het afreken werd de Oma nogmaals door The geprezen en daardoor wilde ze als rondemiss optreden en bij het vertrek alle coureurs een kus geven voor de start. Bij enkele lukte dit maar de meesten wisten te ontkomen.
Na een behoorlijke inspanning langs het stuwmeer ging het in hoog tempo naar huis.
Bij Gemmenich nam Jos Nico mee op een lange ontsnapping die tot Terziet zou duren bij een steeds hoger oplopende temperatuur. Na Wittem even voor Wijlre bij het tuincentrum sloeg het lot toe. Een kat, nog wel eens geen zwarte, stak plots de weg over en rende zo de groep in. Jos die ze zag komen kon ze nog tijdig ontwijken door in de remmen te knijpen. Nico die in zijn wiel zat had niets gezien en reed zo in Jos zijn achterwiel en beiden sloegen tegen de grond.
Nico was flink gewond aan armen en neus.
De fiets van Nico zat aardig vast met het stuur in het wiel van Jos en had de linker achterbrug van de fiets zelfs gebroken. Nico had geluk want een zeer zorgzaam ouder echtpaar kwam te hulp en nam hem mee naar een huis waar hij zorgvuldig werd verzorgd. Hoewel ze het sterk afraden ging Nico per fiets terug naar huis.
Jos was al eerder met Jo en Frans in een slakkentempo op weg naar huis gegaan.
De anderen Nico, The , Michel en Jan haalden hen in Valkenburg in.
Hier zagen ze de inventiviteit van Jos die zijn fiets provisorisch had gerepareerd met een stok die met zakdoeken was vastgebonden.
Dus met de nodige problemen werd de weg naar huis samen voortgezet.
Het was een aardige dag maar met een teleurstellend einde.

Gr. Jan
Alles paletti!