Vandaag eindelijk prima fietsweer bij een temperatuur van 15 Gr. en volop zon. Ook zou het vanmiddag 23 Gr. kunnen worden. Maar er stond wel een strakke ZO wind, waardoor het belangrijk was om met de wind op kop van start te gaan.
Er stonden om 9.30 uur dan ook 11 coureurs aan het vertrek De deelnemers waren: Jo, René, Piet, Ger Nico, Jan, Wino, Jos, Michel en Martin. Michel was afgelopen week jarig geweest en werd dan ook hartelijk gefeliciteerd.
Ook René kreeg de felicitaties van de groep. Hij was van de week weer opa geworden en wel van een kleinzoon en ook nog wel een eerste stamhouder. Jo gaf te kennen dat hij vandaag op tijd thuis moest zijn en zou onderweg tijdig afdraaien. Martin kreeg vandaag bij de start veel aandacht, want hij had zijn nieuwe fiets meegebracht. Het is een carbon fiets van het merk Isaak met hoge carbon velgen en een elektronische schakeling. Hij was er terecht trots op.
Michel maakte bij de start nog een aantal groepsfoto's.
Vandaag ging de route naar het Zuiden en Piet werd wederom aangewezen als wegkapitein. Hij kreeg als opdracht om de kortste en makkelijkste weg naar Eupen fietsen, aangezien het nog vroeg in het seizoen was en een aantal coureurs vanwege het slechte weer van de afgelopen maand, dit jaar nog weinig kilometers gefietst hadden. Ook Nico was nog niet in zijn beste vorm, en wilde het liefst geen Knoebele fietsen. Dus fietsten we met Piet en Ger op kop, in een mooi tempo via Elsloo, Catsop, Beek en de achterkant van Maastricht Airport, Ulestraten, Meersen en Rothem naar Bemelen. Hier begon het geaccidenteerde gedeelte en nam Piet een speciale route door St. Antoniusbank om dan via het Rooth naar Cadier en Keer te fietsen. Nu volgde een rondje Zuid-Limburg, alvorens de route naar Eupen werd ingezet.
Piet en Ger zijn momenteel de beste coureurs in de groep en onderscheiden zich van de rest, omdat ze dit jaar al veel kilometers gemaakt hebben.