Fietsverslag Rondje Zuid Limburg 31-10-2018

Dit is het laatste ritverslag van dit jaar. Vanaf nu gaat elke coureur zijn eigen weg, en dat wil zeggen dat de conditie in de komende wintermaanden op peil gehouden wordt door het beoefenen van diverse sporten, zoals mountainbike, schaatsen of fietsen op de weg.
De onderlinge communicatie wordt vanaf heden o.a. via de mail gevoerd.
Ik hoop dat de personen die het afgelopen seizoen de fietsverslagen hebben gelezen, ook dit jaar weer een goed beeld gekregen hebben van onze belevenissen op de fiets. Verder wil ik een woord van dank richten aan de web beheerder van onze site Hendrixbouw. John fantastisch hoe je onze site onderhoudt, technische problemen oplost en de inhoud en lay-out op een professionele wijze aan ons toont. Nogmaals namens alle coureurs een welgemeend dankjewel voor deze werkzaamheden. Maar zeker niet te vergeten onze fotograaf Michel, die ons (indien hij niet op vakantie was) ook gedurende dit seizoen weer voorzien heeft van heel veel mooie plaatjes. Michel ook hiervoor namens de groep onze welgemeende dank.

Vanmorgen was het na de stormachtige dag van gisteren redelijk fietsweer. Het was bewolkt maar echter nog koud bij een temperatuur van slechts 7 Gr. Om 10 uur stonden er dan ook maar 3 dappere coureurs, die deze koude weersomstandigheden zo vroeg op de dag wilden trotseren, aan het vertrek, De deelnemers waren: Jan, René en Nico. Een groot gedeelte van onze fietsgroep was vanmorgen al actief op de mountainbike en dat zal de komende maanden ook zo blijven.
We kozen er voor om een klein rondje Zuid Limburg te fietsen. Met Jan en René op kop fietsten we de bekende route van Beek en Schimmert naar Aalbeek en Hulsberg. Daarna met afwisselend Nico of René samen met Jan op kop naar Wijlre, Wittem en Gulpen. Vervolgens verder naar Euverem, Rijmersstok en Banholt.
Jan was onze gids en toonde nog altijd een goede vorm. Hij heeft dan ook zeker twee-derde van de route op kop gereden. Vervolgens ging het naar Mheer, St Geertruid en vandaar binnendoor naar Eijsden. We fietsten nu met Nico op kop naar Oost Maarland en vervolgens via het fietspad naar hartje Maastricht.
Hier namen we de weg naar Borgharen en vandaar ging het naar Bunde en Meersen. Nu op naar Ulestraten en vandaar binnendoor naar het fietspad langs de A2. Vervolgens fietsten we, met alweer Nico op kop, voorbij het vliegveld en gingen zo over de gloednieuwe fietsbrug in Beek.
Om 13.00 uur waren we weer terug in Stein.
De gereden afstand bedroeg 75 km

Groetjes van René en hopelijk tot volgend jaar.

alles paletti!