Fietsverslag Ittervoort 29-9-2018   

De weersvoorspelling voor vandaag zag er goed uit, volop zon met een matige Oosten wind en een temperatuur oplopend van 5 Gr. bij het vertrek tot 15 Gr. in de middag.
De aanwezige 6 coureurs waren: Jo, Martin, René, Nico, Jos en gastrijder Thei L.. Ook vandaag wilden we weer op tijd thuis zijn om de vrouwenkoers bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Innsbruck op de TV te volgen. Jo stelde voor om via Duitsland naar Ittervoort te fietsen, een rit van ongeveer 90 km.

We vertrokken tegen de wind in, met Jo (als gids) en René samen op kop via Beek, Genhout, Spaubeek, Schinnen en Tull naar Oirsbeek. Vandaar fietsten we naar Schinveld en reden Duitsland binnen via Gangelt.
Jo had er vandaag zin in en hield een hoog tempo aan. Via Gangelt en diverse andere dorpen kwamen we in Koningsbosch weer op Nederlandse bodem. De kopmannen hadden nu meer dan een uur op kop gefietst, en droegen de leiding over aan Jos en Nico. Maar voor Nico ging het nu te hard en hij dook verstandig in het wiel van Jos.
Jos hield een hoog tempo aan en nu ging het richting Maria Hoop. De snelheid met matige tegenwind zakte niet onder de 32 km/h. Nu was het de beurt aan Martin om ons naar Montfort en Brachterbeek te leiden. Samen met Jos reden beiden via prachtige geasfalteerde binnenwegen naar Montfort. Vanaf hier was Jos weer onze kopman, en het was mooi om te zien, hoe goed Jos hier de weg kende.
In Linne ging het verder richting de 3 Sluizen. Hier bij de 3 Sluizen ging Jos heel hard op de trappers staan en deed ons daardoor allemaal pijn. Vervolgens fietsten we verder via Heel, Panheel en Thorn naar Ittervoort waar we om 11.25 uur bij onze vaste pauzeplaats arriveerden. We hadden nu 65 km gereden en de temperatuur was goed, dus namen we plaats op het zonovergoten terras en lieten ons de koffie en de vlaai goed smaken.
Onderwerp van gesprek was o.a. het wereldkampioenschap wielrennen, met vandaag de wedstrijd van de dames en morgen de wedstrijd van de heren. Ook kwam weer de website van Ali Baba ter sprake, want Martin showde weer een nieuwe trui van de wielerploeg Green Edge, die hij voor een paar Euro's op Internet gekocht had.

Na een pauze van een half uur gingen we weer op pad, maar wat bleek Jos had een lekke achterband en dus moest er even gewacht worden. Vervolgens ging Jos vanaf de pauzeplaats prompt hard op kop rijden richting Kessenich, waarbij we allemaal moeite hadden om weer in zijn wiel te komen. Maar boontje komt om zijn loontje.
Hij miste de afslag via een klein weggetje naar Kessenich en moest daardoor zelf ook achtervolgen om weer bij te komen. Vervolgens ging het met Jo en René als kopmannen via de bekende wegen naar Geistingen en Aldeneik.
Hier kwam Thei aan de leiding en fietsten we richting Roosteren, waar we het nieuwe fietspad langs de Maas namen. Via Grevenbicht, Obbicht, Berg a/d Maas, en Urmond waren we om 13.10 uur weer terug in Stein. De afgelegde afstand bedroeg 97 km.

Het was vandaag ondanks het geringe aantal deelnemers, toch weer een leuke fietsdag.
De beste coureurs waren Jo, die op de heenweg ook een heel goede gids was, en uiteraard ook Jos. Ook vandaag geen Garmin data en foto's, vanwege het ontbreken van Michel en Jan.

Groetjes, René
Alles paletti!