Rit naar Aubel 26-9-2018   

Vanmorgen stonden er om 9.00 uur slechts 6 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren Martin, Nico, Jo, René en de gastrijders Thei L. en Jo P. Het was vanmorgen licht bewolkt en bij een temperatuur van slechts 6 Gr., heel koud. Maar de weersvoorspelling was, dat het vanmiddag bij veel zon 18 Gr. zou kunnen worden. Dus hadden diverse coureurs vanmorgen moeite gehad met het kiezen van de juiste kleding.
Verder stond er nagenoeg geen wind. Op de vraag, waar gaan we naar toe, ontstond een levendige discussie. Uiteindelijk stelde Thei voor om naar Aubel te fietsen en gaf daarna het commando over aan Jo, die wel een mooi parcours in gedachten had.
Vanwege het ontbreken van Jan en Michel was er vandaag geen Garmin data.

Met Jo en Thei op kop ging het om 9.10 uur in een mooi tempo via Elsloo, Beek en Geverik naar Schimmert en vandaar binnendoor naar Aalbeek en Hulsberg.
Hier namen Jo P. en René de kop en fietsten we de bekende route via Schin op Geul naar Wijlre en Gulpen. Daarna op naar Slenaken en nu haalden we twee coureurs in, die gekleed waren in een complete outfit van de wielerploeg CCC. We zetten ons in hun wiel en reden gezamenlijk naar Slenaken en Teuven en vervolgens scheiden hier onze wegen. Daarna fietsten we met afwisselend Jo P., René of Nico op kop via Remersdaal naar Aubel. Het viel ons op dat Nico een goede dag had en ook op de hellingen heel goed kon volgen. Om 10.45 uur waren we na 43 Km in Aubel. Inmiddels had de zon zijn werk goed gedaan en konden we in de zon en uit de wind buiten op een terras in het centrum van Aubel plaats nemen.

De gesprekken tijdens de pauze gingen over de wereldkampioenschappen wielrennen en met name over de dameswedstijden van de afgelopen dagen.
Het is verbijsterend hoe hard de dames fietsen. Ook kwam de favorieten rol van Tom Dumoulin in de tijdrit van vandaag ter sprake. Martin had ook een favoriet voor de wegwedstrijd van de heren profs die zondag hun wedstrijd fietsen en wel Julian Alaphilippe. Dus dat is de grote favoriet van Martin.
Om 11.20 uur zijn we weer vertrokken en nu was Martin onze gids.
We reden met Martin en René op kop naar Dalhem en vandaar loodste ons Martin naar Visé. Hier moesten we een nieuwe weg zoeken om bij het kanaal uit te komen, want er was markt en daardoor was de ons bekende weg afgesloten. Na wat draaien en keren kwamen we bij het fietspad langs het kanaal. Thei en Jo P. reden op kop en op aanwijzing van Martin reden we over de brug van het kanaal richting Kanne. Op de beklimming na de brug kwam Nico ook naar voren en nam de leiding over. Dan naar Kanne en hier beklommen we met Thei licht afgescheiden op kop, de Muizenberg.
Vervolgens met Nico aan de leiding binnendoor naar Vroenhoven en daarna via de kende route over het fietspad langs het kanaal richting Kotem. Nico reed in hoog tempo op kop en was helemaal in trance.
Toen we afdraaiden naar Herbricht reed Nico recht door langs het kanaal naar Maasmechelen. Ondanks roepen onzerzijds om te draaien, reed hij recht door en waren we hem dus kwijt.
Maar dat was geen probleem, want hij kent hier de weg. Nu reden we met Jo P. en René op kop in een mooi tempo naar Kotem en vandaar naar Stein.
Het was inmiddels prima en zonnig fietsweer geworden en na 98 km (Stein-Stein) waren we weer terug in Stein.

Groetjes, René