Fietsverslag Weert 25-7-2018

Vandaag kon ik na drie weken afwezigheid eindelijk weer in clubverband mee fietsen. Omdat het vandaag tropisch warm zou worden, zijn we reeds om 8.00 uur vertrokken. René werd nog gefeliciteerd met zijn verjaardag van afgelopen week, en hij mocht de route bepalen van de vandaag te fietsen rit.
De aanwezige coureurs waren: Michel, Piet, Jo, Frans, Nico, Martin, Ger, Theike, Jan en René.
Gezien de weersvoorspelling voor de late middag, waarbij de temperatuur kon oplopen naar 34 Gr., werd er besloten om op voorstel van René en Martin een ritje richting Ittervoort te maken. We vertrokken tegen de wind in, met Piet en René op kop via Elsloo, Meers, Urmond, Berg a/d Maas en Obbicht naar Grevenbicht. Vandaar ging het binnendoor naar Illikhoven en via het nieuwe fietspad naar Maaseik. Hierna kwamen we op de weg naar Wurfeld en sloeg de hoofdcomputer van Piet op hol, waardoor we bij het nieuwe ziekenhuis van Maaseik een verkeerde weg insloegen. Jo die inmiddels in Maaseik naast Piet aan de leiding had plaats genomen kreeg de schuld, want hij had Piet aan de praat gehouden, waardoor Piet niet goed had opgelet. Jan was de aangewezen coureur om ons (na enkele omzwervingen) weer op de juiste route te zetten. Daarna via mooie binnen- en veldwegen op naar ons pauze adres in Ittervoort.
Om 9.50 uur en na 48 km waren we bij de bakker naast de kerk in Ittervoort. De temperatuur was goed, dus namen we plaats op het terras en lieten ons de koffie of Cola met vlaai goed smaken. René was jarig geweest en trakteerde de coureurs op vlaai. Het gesprek aan tafel was de huidige Tour de France en de kansen van Tom Dumoulin om de Tour te winnen. Ook kwam de afwikkeling van de valpartij van Jos en Nico van afgelopen zaterdag ter sprake.

Om 10.30 uur vertrokken we weer richting Weert. Na een kilometer zag René dat hij zijn bidon vergeten had en dus werd er gewacht en fietsten René en Jo terug om de bidon op te halen. Hierna fietsten we met René en Piet op kop via voornamelijk binnenwegen naar Hunsel en Ell en vandaar naar Swartbroek, een route die de meesten van ons nog nooit gefietst hadden. Op de velden stond, door het gebrek aan water van de afgelopen maanden, menige oogst te verdrogen. Vandaar ook dat er veelvuldig beregend werd. In Weert namen we de grote weg naar Maaseik en ging het met de wind in de rug goed vooruit.
Piet was nog altijd onze kopman en hij hield een tempo aan van rond de 34 km/h.
In Stramproy kwam Michel aan de leiding en fietsten we bij een temperatuur van boven de 30 Gr., in hoog tempo naar Molenbeersel en vandaar binnendoor naar Tongerlo.
Hier namen we het fietspad langs het kanaal, waar het lekker fris was en fietsten we volgens René naar Rotem, om vandaar door te steken naar het fietspad langs de Maas. Dit is uiteindelijk niet gelukt en kwamen we uit op de grote weg naar Dilsen.
Via Dilsen gingen we naar de Boyen en vandaar over het fietspad langs de Maas naar het veerpont van Berg a/d Maas. Het was inmiddels 32 Gr. geworden en eigenlijk te warm om hard te fietsen.
Via Berg a/d Maas ging het terug naar Stein alwaar we om 13.10 na 108 km arriveerden.
Het was vandaag een warme fietsdag, maar door ons vroege vertrek is ons de ergste hitte bespaard gebleven.

Groetjes, René

Let op: A.s. zaterdag vertrekken we weer om 8.00 uur bij Jan.

Alles paletti!