Rit naar Aubel 24-03-2018.

Vandaag om 9.30 uur stonden 11 man aan het vertrek. De deelnemers waren: Jan, Jo, René, Nico, Michel, Theike, Piet, Jos, Ger, Wino en Martin. Vanmorgen was het redelijk fietsweer, droog, geheel bewolkt, weinig wind maar bij een temperatuur van 7 Gr. nog altijd veel te koud. Wino was ook aanwezig en hij werd gefeliciteerd met zijn verjaardag van afgelopen week.
Het gesprek bij de start was uiteraard weer: Waar gaan we vandaag naar toe? De weersvoorspelling voor vanmiddag was gunstig, dus +/- 100 km moest kunnen.
Jan gaf aan dat hij om 14.00 uur thuis moest zijn.
Ook ditmaal werd er (op voorstel van Michel) gekozen voor een heuvelachtig parcours en de bestemming was Aubel. Dus vertrokken we zoals gewoonlijk met Piet en Ger op kop richting Elsloo. Wino was nog even naar huis gegaan om warmere kleren aan te trekken. Via Catsop ging het met Nico en Piet op kop naar Ulestraten en vervolgens via Schimmert naar Hulsberg en Schin op Geul. Wino begon alweer te klagen dat het nog geen echt koersweer was, en dat hij er de voorkeur aan gaf om in deze weersomstandigheden te gaan fietsen met de mountainbike.
In Schin op Geul gaf Wino dan ook de pijp aan Maarten ging alleen naar huis. Dit is dus de zwakte van Wino, hij heeft enorm veel talent maar kan de opofferingen om zich in vorm te fietsen vaak niet opbrengen.
Daarna ging het in een mooi tempo met wisselende kopmannen naar de Wittem en Mechelen, en vanaf hier was het parcours continue heuvelachtig.
Theike was vandaag niet fit en had al enkele weken last van zijn rug hetgeen hem tijdens de beklimmingen behoorlijk parten speelde. In de heuvelzone was Michel in zijn element. Zo te zien had hij een goede winter achter de rug. Hij moest dan ook diverse malen tot de orde geroepen worden. Ook Jo en Jan lieten op de beklimmingen zien dat hun vorm stijgende is.
Via Epen en Terziet kwamen we in het Belgische Sippenaeken. Nu fietsten we met wisselende kopmannen naar Hombourg, en vandaar ging onze navigator via een nieuwe (ons niet bekende weg) naar Aubel. Piet wilde tot aan de pauze 50 km op teller hebben staan en trakteerde ons vervolgens nog op een extra rondje.

Om 11.40 uur en met 52 km op de teller kwamen we aan op de pauze plaats in Aubel. Het was niet druk in het café en we konden zodoende met zijn allen aan enkele tafeltjes plaatsnemen. De gesprekken tijdens de pauze hadden diverse onderwerpen en gingen vooral over de gisteren gereden wielerwedstrijd de E3 prijs, die door Nikki Terpstra, na een lange ontsnapping gewonnen werd. Ook werd er gesproken over de datum en locatie van ons jaarlijks etentje. Jo zou met een voorstel komen.

Om 12.15 uur gingen we weer op pad. Het was duidelijk warmer dan bij ons vertrek in Stein.
Vervolgens even overleg over hoe nu terug, maar allen waren van mening dat we de kortste weg huiswaarts moesten kiezen, aangezien ook Jan op tijd thuis moest zijn. Met Piet en Nico op kop ging het richting St. Jean Sart, waar ons een pittige en lange beklimming wachtte. Theike zag dat niet zitten en ging in goed overleg via een makkelijker route naar huis. Gezamenlijk beklommen we de heuvel, maar op het laatst toen Michel extra aanzette moest ik als enige passen. Daarna fietsten we een steile helling af naar Voeren, en hier was Jo in zijn element. In hoog tempo voerde hij samen met Ger de groep aan, waardoor Jos, die in de afdaling op achterstand gereden werd, kilometers lang moest achtervolgen om weer bij de groep te komen.
Jos maakte bij Jo zijn beklag over deze spielerei, maar Jo had plezier en zei: Graag gedaan. In Mesch reed Jos lek, waardoor er gewacht moest worden, en in Mariadorp namen Piet en Ger afscheid van de groep en gingen nog een extra rondje maken want het was voor hen nog te vroeg om nu al naar huis te gaan.
Via de Molenweg, waar door een aantal coureurs kop over kop gefietst werd, kwamen we in Rothem alwaar Jos wederom lek reed. Jan fietste in overleg door want hij moest op tijd thuis zijn.
Hier kwam Theike ook weer bij de groep en samen met begeleider Martin gingen beiden in een rustig tempo verder huiswaarts.
Vervolgens op naar huis. Om 14.00 uur waren we weer terug in Stein.
De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 94 km.

Groetjes, René