Fietsverslag Bokrijk 23-6-2018

Vanmorgen was het herfstachtig fietsweer. Het was bewolkt en koud bij een temperatuur van slechts 11 Gr.. Bovendien blies de wind met windkracht 3 uit de richting N/W.
Om 9 uur stonden er toch 10 dappere coureurs aan het vertrek, die deze koude weersomstandigheden wilden trotseren, want het zou vandaag, laat in de middag slechts 18 Gr. kunnen worden. De deelnemers waren: Jos, René, Martin, Nico, Ger, Wino, Theike, Frans, Jo en Piet.
Alle coureurs waren vanwege de kou dan ook gekleed in het vest van onze sponsor Hendrix Bouw en daarbij hadden de meeste coureurs kniestukken of een lange broek aangetrokken. Jan en Michel hadden zich afgemeld. Besloten werd om een vlakke rit te fietsen van rond de 100 km, omdat diverse coureurs op tijd terug wilden zijn. Natuurlijk wist Piet wel een route en het zou Bokrijk worden.
We kozen er voor om met de wind op kop te vertrekken. Dus zo gezegd zo gedaan en met Piet en René als verkenners ging het via een grote omweg richting Bokrijk. Via Kotem kwamen we in Neerharen, Pietersheim en Lanaken. Het was echt koud en diverse coureurs hadden dan ook koude handen. Daarna ging het op 'Piets wijze' meestal via rijwielpaden en boswegen naar het grondgebied van Zutendaal en Genk. Natuurlijk moesten we nu ook weer veel remmen, optrekken, draaien en keren.
Het is ongelooflijk om te zien hoe Piet telkens weer een route vindt die we deels nog nooit gefietst hebben.
Op het grondgebied van Diepenbeek draaiden we het fietspad langs het kanaal op, en nu ging het richting Bokrijk.Met nog altijd Piet en René aan de leiding kwamen we om 11.10 uur en na 50 km, aan bij ons pauze adres, restaurant het 'Koetshuis' nabij de speeltuin van Bokrijk. We namen binnen in het restaurant plaats en bestelden koffie en vlaai.