Rit naar Bocholtz 22-9-2018   

Vandaag was te zien dat de herfst echt begonnen was. De weersverwachting was dan ook, in de ochtend en begin van de middag half bewolkt, maar daarna kans op een regenbui en een maximum temperatuur van slechts 15 Gr. Bij het vertrek was het 12 Gr, met wederom een harde en koude wind uit de richting Zuidwest dus geen vooruitzicht op mooi fietsweer.
Toch stonden er om 9.00 uur 9 man aan het vertrek.
De vakantiemannen waren nog altijd niet terug en ook Wino moest, vanwege een pendel naar Spanje, verstek laten gaan. De deelnemers vandaag waren: Jos, Nico, René, Jo, Ger, Jan, Martin, Theike en als gastrijder Thei L..
Besloten werd om gezien de weersverwachting, vandaag in de buurt te blijven en de keuze viel op Bocholtz.

Met koerskapitein Jos op kop ging hij samen met René in een goed tempo en met de krachtige wind op kop via Beek, Catsop, Geulle en de Dennenberg naar Bunde en vandaar via Itteren en Borgharen naar Amby. Hier nam Ger afscheid van de groep en ging zijn eigen weg. Vervolgens fietsten we met nog altijd Jos en RenĂ© op kop via de veldweg naar Berg en Terblijt en vandaar naar Vilt.
Na de beklimming naar Berg en Terblijt moesten we even wachten, want de ketting van Theike zijn fiets lag eraf. Vervolgens nam Jos alleen de kop en met iedereen in zijn wiel ging het via een gedeeltelijk nieuwe route naar Sibbe, Margraten, Scheulder, Ingber en Gulpen. Nico kleefde vandaag aan het wiel van Jos en was er niet weg te krijgen. Ook de afdaling naar Gulpen nam kopman Jos voor zijn rekening, en hij was hier zeer vereerd mee. Dat hem dit gegund werd had hij niet verwacht.
Normaal gesproken bouwt Jos bij afdalingen altijd de nodige voorzichtigheid in.
Daarna fietsten we binnendoor naar Partij en op de hellingen nam Jos altijd een kleine voorsprong op de groep. Dan via Wittem naar Eys en ook op deze glooiende wegen liet Jos zien dat hij nog lang niet versleten is. Hij trapte op de hellingen hard door, waardoor hij op de groep steeds enige voorsprong nam, maar daarna wachtte hij ook weer tot iedereen aangesloten was. Via Simpelveld en na 52 km kwamen we om 11.05 uur aan op onze vaste pauzeplaats in Bocholtz.
Thei gaf er de voorkeur aan om niet mee te pauzeren en ging dus alleen verder. We pauzeerden binnen en lieten ons de warme chocolade en vlaai goed smaken. Een van de onderwerpen tijdens de pauze was de niet alledaagse prestatie van onze fotograaf Michel, die tijdens zijn fietsvakantie in Frankrijk op ÉÉN DAG! driemaal de Mont Ventoux via verschillende richtingen is opgereden.
Michel proficiat, dit doen we je niet na. We maakten er een lange pauze van en om 11.45 uur gingen we weer op pad. We kozen voor de korste weg naar huis, want er vielen reeds enkele regendruppels, dus het weer was onbetrouwbaar. Met wederom Jos op kop ging het in rap tempo via Nijswiller en Wahlwiller naar Wittem en daarna via de bekende weg naar Valkenburg.
Hier namen we De Stoeperd en met Jos nog altijd op kop fietsten we via Arensgenhout en Schimmert naar Geverik en Beek. Daarna door naar Elsloo en waren we om 13.00 uur en na 83 km (Stein-Stein) weer terug in Stein.
De beste coureur vandaag was Jos.
Hij heeft de gehele rit op kop gereden en was dus een waardige vervanger van Piet. Verder heeft Jos zich als kopman voorbeeldig gedragen, waardoor hij dan ook een eervolle vermelding verdiend heeft.

Verder hadden we geluk met het weer, want even na halftwee kregen we te maken met een hevige stortbui.

Groeten René