Fietsverslag Kornelimunster 18-08-2018   

Vanmorgen was het prima fietsweer, zonnig en het zou 24 Gr. kunnen worden.
Het is dit jaar uitzonderlijk mooi fietsweer en we kunnen daardoor al diverse maanden elke woensdag en zaterdag fietsen. Om 9.00 uur stonden dan ook 8 deelnemers aan het vertrek. De deelnemers waren Jo, René, Piet, Nico, Martin, Wino, Ger en Jos. De vraag 'waarheen vandaag', was niet snel beantwoord maar het werd uiteindelijk de kortste route naar Kornelimunster.
Met Piet en Ger op kop gingen we met de wind in de zij op pad, en de route voerde ons via Beek en Schimmert naar Hulsberg. Daarna via Schin op Geulle naar Wittem, Mechelen en Epen. Vervolgens begon het geaccidenteerde parcours en fietsten we naar Terziet en Sippenaeken. De kopmannen Piet en Ger hielden een mooi zomers tempo aan en kregen hiervoor veel waardering van de andere coureurs. Ger was in goeden doen en fietste goed zichtbaar heel soepel rond.
Via Sippenaeken fietsten we nu naar Gemmenich, een lastig parcours met continue vals plat omhoog. Nabij Gemmenich sloegen we met Piet als gids rechtsaf en ging het via geasfalteerde veldwegen naar Volkerich en Gemmenich en vandaar naar Moresnet. Via Hergenrath ging het via Kelmis en Lichtenbusch naar Kornelimunster. De koeienweg weg naar Kornelimunster, was vanwege het ontbreken van koeien-stront goed te fietsen.
Piet en Ger reden nog altijd op kop en na 61 km kwamen we om 11.25 uur aan bij onze vaste pauzeplaats bij de bakker boven in Kornelimunster. Het was inmiddels lekker warm geworden en we namen plaats buiten in de zon op het terras. Jo was afgelopen week jarig geweest en trakteerde de groep op vlaai en een consumptie.
Na de pauze (het was goed toeven op het terras) gingen we om 12.00 uur weer op weg naar huis. Martin stelde voor om gedeeltelijk via het Aachener Wald naar huis te rijden, omdat op de onverharde wegen door het bos, het vanwege de regen van de afgelopen dagen waarschijnlijk te modderig zou zijn. Piet wist wel een oplossing en had na het eerste gedeelte van het Aachener Wald een alternatieve route in de aanbieding. Dus zo gezegd zo gedaan en vervolgens fietsten we via het fietspad langs het spoor naar het Aachener Wald. We bleven op de beklimmingen mooi bij elkaar, en uiteindelijk kwamen we na het eerste gedeelte van het Aachener Wald op de alternatieve route van Piet. We reden via het fietspad naast de grote weg richting Aken, en sloegen daarna linksaf het bos in.
Na vele omzwervingen over geaccidenteerde maar geasfalteerde en deels slechte veldwegen, kwamen we in Vaals. We fietsten nu met Jo en Martin op kop in hoog tempo via Lemiers over het fietspad van de rijksweg naar Nijswiller, Wahlwiller en Wittem. Nu nam René de groep op sleeptouw en fietsten we in hoog tempo naar Wijlre. Hier nam Martin de leiding, waarna Wino sinds lange tijd weer eens de kop pakte.
Hij ging hij als een beest te keer en reed zich de longen uit het lijf, om zo de andere coureurs pijn te doen. Via Valkenburg en de Stoeperd ging het met wisselende kopmannen naar Schimmert en Beek.
Het viel vandaag op, dat Nico geen meter op kop gefietst heeft, terwijl ook Jos zich de gehele dag verscholen hield achter in de groep.
Om 14.15 uur waren we weer terug in Stein.
Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 118 km.
Als groep hebben we goed samen gereden en het was dan ook weer een mooie, zonnige en vooral ook een gezellige fietsdag.

Groeten René
Alles paletti!