Ritverslag naar Kornelimunster 18-4-2018

Vandaag was het wederom prima fietsweer, dus stond iedereen om 9.00 uur goed gemutst aan het vertrek.
Vandaag was het ook de eerste keer dit jaar dat we om 9.00 uur vertrokken en dat was door Jan aan eenieder persoonlijk via de mail medegedeeld. Dus vanaf nu vertrekken we tot nader order om 9.00 uur.
De deelnemers waren: Jan, Jo, Martin, René, Wino, Frans, Ger, Piet, Michel en gastrijders Jac Q., Thei L. en Jo P..
Daarna de vraag, waar gaan we naar toe? We waren er snel uit, want op voorstel van Piet werd gekozen voor Kornelimunster. Wino en René keken zorgelijk bij het horen van deze bestemming. Beiden hebben nog niet zoveel kilometers in de benen en verwachten dus een zware koers. Piet was wederom onze wegkapitein en hij wist samen met adviseur Jan wel een leuke route.
Er was vandaag een matige Z/O wind en de temperatuur zou vanmiddag met volop zon, rond de 25 Gr. uitkomen. Met Piet en Ger op kop ging het over de bekende wegen via Beek en Hulsberg naar Schin op Geul en Wijlre. Vanaf hier werd het parcours heuvelachtig maar het tempo was prima en iedereen genoot volop van het mooie weer. In Wijlre verruilde Ger de kop met Jo P. en ging het richting Gulpen en vandaar met Jan en Jo P. op kop naar Slenaken en Teuven en daarna richting Homburg en Montzen.
Bij de beklimming in Homburg ging Thei zich testen en fietste dan ook met hoge snelheid en in zijn prachtige stijl naar boven. Met 12 coureurs kwamen we via kronkelende geaccidenteerde Belgisch wegen in Welkenrath, Walhorn en Raeren en werd er koers gezet naar Kornelimunster. Het parcours, met Piet als stuurman, was ook vandaag weer van een mooi toeristisch gehalte, niet al te zwaar maar wel met genoeg vals plat en lichte beklimmingen. Jo P. had vandaag heel goede benen, en heeft op de heenweg samen met Piet langdurig op kop gereden. Ikzelf had het op de beklimmingen zwaar maar de groep maakte het me niet al te lastig.
We besloten om bij de bakker in Hahn te pauzeren en om 12.00 uur na 72 km uur arriveerden we bij de bakker. De zon scheen volop, waardoor er buiten op het terras gepauzeerd kon worden. De pauze duurde vrij lang, omdat de bediening niet berekend was op een groep van 12 coureurs.
Wino was tijdens de pauze de gebeten hond en werd dan ook geregeld, met stomme kal, op de hak genomen. We misten wel onze maat Nico die vandaag om een of andere reden niet aanwezig was.
Om 12.45 uur zijn we na een pauze van drie kwartier, onder aanvoering van Michel en Jo P., weer vertrokken voor de kortste weg terug naar huis. Via het fietspad langs het spoor ging het in hoog tempo en een gunstige windrichting via Eynatten, Hauset Hergenrath en Kelmis naar Gemmenich en vandaar naar Sippenaeken. Ook Frans was wakker geworden en liet zich nu op de beklimmingen weer vaker van voren zien. Daarna ging het met wisselende kopmannen naar Terziet. Hier nam Jo P. de groep op sleeptouw en ging het in hoog tempo naar Epen, Mechelen, Wittem en Valkenburg.
Frans voelde zich goed en kwam vervolgens regelmatig met Piet op kop. Via de Stoeperd fietsten we naar Schimmert en Beek.
Om 15.15 uur waren we weer terug in Stein.
Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 137 km. Als groep hebben we goed samen gereden over een prachtig parcours.
Het was dan ook weer een zonnige maar vooral ook een gezellige fietsdag.
Wino en René waren heel blij dat ze moe maar voldaan de finish gehaald hadden.
Piet en Jo P. waren vandaag onze beste coureurs en hebben tijdens de rit het meest aantal kilometers op kop gereden.

Gr. René
Alles paletti!