Ritverslag 16-6-2018 naar Eupen

Vandaag stonden er om 9.00 uur 12 coureurs aan het vertrek, dus bijna de complete groep, alleen John die vanwege een hardnekkige blessure nog altijd aan de kant staat was afwezig. De zon scheen nog niet volop en de Z/W wind was wat minder dan afgelopen woensdag, maar het was echter bij een temperatuur van 18 Gr. al heel mooi en ideaal fietsweer. Vanmiddag zou het echter met een verwachte temperatuur van 23 Gr. aangenaam warm kunnen worden. De deelnemers waren: René, Wino, Nico, Jos, Jo, Ger, Theike, Michel, Piet, Martin, Frans en Jan. Dus totaal 12 coureurs aan de start. Michel deelde mede dat de firma Strava hem gebeld had, om te informeren naar de Belgische weggetjes van de rit van afgelopen zaterdag naar Peer. Strava kon diverse weggetjes namelijk niet vinden. Michel heeft ze het telefoonnummer van Piet gegeven die hun dan verder kan helpen.
De route voor vandaag ging in onderling overleg naar Eupen. Toen we wilden vertrekken bleek dat Jo een leegloper had, en moest de binnenband van zijn achterwiel vervangen worden. Theike melde zich als helper en samen klaarden ze de klus. Zodoende vetrokken we een klein kwartier later dan normaal. Bij de start maakte niemand aanstalten om op kop te vertrekken, dus offerden Piet en Ger zich op als kwartiermakers en gingen alweer op kop fietsen. De wind stond schuin op kop en we fietsten via Beek en de achterkant van het vliegveld naar Schietecoven en Meersen. Dan naar Geulhem en hier bij het beklimmen van de Geulhemmerberg werd een mooi tempo aangehouden en fietsten we verder via Vilt naar Margraten en via Banholt, Terlinden en Hoogcruts naar 'De Plank'.
Vervolgens met nog altijd Piet en Ger op kop naar Aubel. Ger reed vanochtend ijzersterk en ook Piet wist niet van ophouden. Wat bleek, beide coureurs hadden gisteren bij wijze van hoge uitzondering niet gefietst en stonden daardoor voldoende uitgerust aan het vertrek.
In Aubel nam Piet de leiding over het te volgen parcours en fietsten we via een alternatieve weg naar Thimister en daarna via Clermont weer verder naar Limbourg, Membach en Eupen. Er ontstond enige discussie over de plek waar we gingen pauzeren, maar uiteindelijk kozen een aantal coureurs voor Backerei Kockartz, gelegen aan de bovenkant van Eupen.