Ritverslag naar Bocholtz 13-6-2018   

Na een lange periode van zonnig en warm weer was het vanmorgen met een temperatuur van 13 Gr., aan de koude kant. Verder was er volgens de weersvoorspelling ook nog kans op een plaatselijke kleine bui. Iedereen behalve Piet had zich dan ook in een vest of warme trui gestoken. Ger had zelfs een lange broek aangetrokken. De 12 deelnemers waren: Jan, Jo, Martin, René, Frans, Ger, Theike, Michel, Piet, Jos en gastrijders Thei L. en Jo P.. Daarna kwam de vraag, waar gaan we naar toe? We waren er snel uit, want op voorstel van René werd gekozen voor Kornelimunster.
Indien het onderweg zou gaan regenen, zou de route worden aangepast. Er stond vanmorgen een matige N/W wind en de temperatuur zou vanmiddag, rond de 18 Gr. kunnen uitkomen.
Ger wilde vandaag weer op bedevaart gaan, verliet de groep in Geverik en ging alleen verder. Met Jos en René op kop ging het met de wind licht in het voordeel over de bekende wegen via Beek en Hulsberg naar Schin op Geul en Wijlre. In Hulsberg nam Piet de koppositie van Jos over en vanaf hier werd het parcours heuvelachtig maar het tempo van Piet en René was prima en iedereen genoot ondanks de koude wind volop.
In Wijlre ging het richting Gulpen en hier werd de 'Koning van Spanje' bedwongen.
Het peloton viel in twee stukken uiteen, maar boven werd er gewacht. Vervolgens fietsten we via de 'Kleine Flap' naar Teuven. Nu pakten zich enkele donkere wolken samen en werd de roep om af te draaien steeds luider. Dit aangezien er ook al lichte neerslag naar beneden kwam. We besloten dan ook af te draaien naar Homburg.Bij de beklimming in Homburg ging Michel zich testen en fietste dan ook met flinke snelheid en met enkele coureurs in zijn wiel in een prachtige stijl naar boven. Boven aan de beklimming was er overleg over hoe nu verder. We besloten via Sippenaeken naar Bocholtz te fietsen. In de afdaling naar Sippenaeken begon het harder te regenen, terwijl de temperatuur zakte tot 12 Gr. Gelukkig was de bui ook weer snel over.
Op de beklimming in Sippenaeken was Frans wakker geworden en hij liet zich nu ook van voren zien. Met nog 11 coureurs kwamen we in Terziet en fietsten daarna via kronkelende geaccidenteerde Zuid Limburgse wegen binnendoor naar Mechelen. Via Wahlwiller en Nijswiller kwamen we om 11.20 uur en na 57 km aan op ons vaste pauze adres in Bocholtz.
Het was te koud om buiten te pauzeren, dus namen we binnen plaats aan 1 grote tafel. We bestelden allen vla en er ontstonden diverse onderlinge gesprekken. Theike had ondanks zijn bezoek aan de pijnbestrijding toch nog altijd flinke pijn in zijn rug. Hij was bij de huisarts geweest en die had hem verteld wat de laatste scan had uitgewezen, namelijk toch een beknelde zenuw.
Deze week moet hij zich weer bij de specialist melden. Ook Martin was in het ziekenhuis geweest voor o.a. bloedafname (hij is bloeddonor). Na een pauze van 40 minuten zijn we weer vertrokken met nog altijd Piet en René aan de leiding.
We kozen niet voor de kortste weg terug naar huis, want Piet wilde nog minimaal 50 km fietsen. Er volgde nu een parcours dat we vaker van de andere kant fietsen. Via het industrieterrein De Beitel kwamen we na veel omzwervingen over o.a. veel binnen- en boswegen, die alleen Piet weet te vinden, via Kerkrade de Oostelijke Mijnstreek en de skibaan Snowworld, bij het Pinkpop terrein.
De opbouw voor het feest van dit weekend was zo te zien al klaar.
Er stonden nog altijd donkere wolken aan de hemel, maar het bleef droog. Vervolgens fietsten we naar Ubachsberg en hier nam Jan het heft in handen. Hij nam de kop over van Piet en René die samen tot nu toe de gehele dag aan de leiding gereden hadden.
Via een lange afdaling kwamen we met Jan of Jo P. op kop in Wijlre, waarna we met René en Jo P. beurteling op kop in hoog tempo naar Valkenburg fietsten. Hier beklommen we gezamenlijk 'De Stoeperd' en fietsten we over bekende wegen naar Schimmert.
Met Piet en Martin op kop ging het daarna naar Genhout. Theike liet zien dat hij nog wat in de tank had en ging hard op kop fietsen, waarna Martin hem uitlokte om nog harder te gaan fietsen. In Genhout gaf René gas en viel de groep uit elkaar.
In Beek kwam alles weer bij elkaar, en gingen we uit-fietsten.
Om 14.15 uur waren we weer terug in Stein.
Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 110 km.
Als groep hebben we goed samen gereden over een heel mooi en soms toeristisch parcours.
Het was dan ook weer een gezellige fietsdag.

Groetjes, René
Alles paletti!