Woensdag 11 juli Rit naar Zolder   

Vandaag prima weer om een leuke rit te maken.
Allereerst werd Piet gefeliciteerd met zijn verjaardag.
Hij was vandaag 75 jaar geworden. Er waren 11 deelnemers vandaag Piet, Nico, Jo, The, Jos, Ger en Jan en de gastrijders Jo P., Jac Q., Wiel S. en na lange tijd ook Jos H. van de partij. Piet mocht vanwege zijn verjaardag bepalen waar we naar toe zouden gaan, maar bescheiden als hij is gebeurde dat in overleg met The en Jan en zo werd besloten naar Zolder te fietsen.
Ger en Piet zoals zo vaak vertrokken op kop en in een strak tempo werd langs de Zuid-Willemsvaart richting Eijsden gereden waar Piet een nieuw fietspad had ontdekt richting As. Vanwege het strakke tempo wilde Jo P. de kop overnemen van Ger maar Nico was het daar niet zo mee eens. Maar na enkele kilometers kwam Jo toch op kop. Het nieuwe fietspad ligt prachtig in het bos maar er lag erg veel losse split op. Dit tot groot ongenoegen van Jan die stikt van de angst op dit soort wegen en gaat dan in slakkentempo door de bocht.
In As had Piet nog wat binnenwegen op het programma en in Houthalen ook.
Na 60 km arriveerden we in Bolderberg waar het restaurantje waar eerder al eens waren geweest was gesloten vanwege een grote uitbreiding. Ernaast was een bakker waar we goed terecht konden.
Piet bestelde drie vlaaien en die smaakten opperbest. In de pauze werd nog stilgestaan bij het verloren duel voor her WK tussen België en Frankrijk.

Na de pauze werd de terugweg aangegaan. Na even de weg te volgen kwamen we aan het Albertkanaal en daar ging met Piet en Ger op kop het tempo flink de hoogte in.
Na enkele kilometers was een omleiding. Hier besloot Piet om het kanaal over te steken en de rechterkant te kiezen. Dit leidde echter onherroepelijk tot een weg door Hasselt.
Bij het arriveren in Hasselt werd wel een kanaal overgestoken maar we bereikten niet de linkerzijde en kwamen in de stad.
Na wat zoeken (zie de foto) vonden we de weg naar Diepenbeek en daar kwamen we weer op bekende weg.
Nu was Jos piet komen assisteren en met een hoog tempo naar huis gereden in Munsterbilzen werd Piet afgelost door Jac en zo arriveerden we omstreeks 14.15 uur na 124 km in Stein.

Groeten Jan,
Alles paletti!