Fietsverslag van rit naar Eupen 10-10-2018

Om 9.00 uur stonden er 9 coureurs aan het vertrek. Ook vandaag scheen de zon bij het vertrek al uitbundig maar was het met een temperatuur van 8 Gr. toch nog een beetje fris.
Het zou echter een stralende dag worden met een max. temperatuur van 22 Gr. Wat hebben we dit jaar naast een goede zomer ook weer een prachtig najaar! De deelnemers vandaag waren: Jan, Theike, Jo, Frans, Nico, Martin, René, Ger en de gastrijder Thei L. Theike was na een afwezigheid van enkele weken ook weer van de partij. Hij was vorige week jarig geweest en kreeg dan ook de felicitaties van de aanwezige coureurs.
Jo en Frans waren deze morgen niet bang voor de kou, en stonden dan ook in zomertenue aan de start. Vandaag moesten we niet lang overleggen waar we naar toe zouden fietsen, want er kwam slechts een voorstel op tafel, en dat was Jalhay. Nico vond dit niet zo leuk (te lange rit over veelvuldig slechte wegen), maar legde zich toch bij de meerderheid neer. We fietsten met Jo en Ger op kop van Stein naar Beek en dan richting Oensel, Schimmert en Valkenburg. Bij de afdaling van de Stoeperd was het steenkoud, maar dat deerde Jo en Frans niet.

In Valkenburg namen we in een mooi tempo de beklimming van de Sibbergrubbe, waarbij Frans 75 meter voorsprong nam. Zo liet hij zien dat hij met een grote vorm uit Frankrijk was teruggekeerd. In de aanloop van deze beklimming was het ook weer behoorlijk koud.
Nu fietsten we over de bekende wegen via Sibbe naar Margraten. De beide kopmannen bleven aan de leiding fietsen en vooral Jo toonde zich heel sterk. Beide coureurs voerden nu de groep aan richting De Plank.
Op weg naar Aubel kwam Nico naar voren en loste Jo af op de kop en vervolgens ging het verder richting Aubel. Op weg naar Henri Chapelle werd Ger op de kop afgelost door Martin en samen met Nico fietsten beide coureurs in een hoog tempo naar Henri Chapelle. Daarna kwam Jan naar voren en fietsten we naar Balen. Hier kregen we te maken met wegwerkzaamheden en ging het over een afstand van dik een kilometer stapvoets. Dan naar Membach en hier besloten we om niet naar Jalhay, maar naar Eupen te fietsen. Vervolgens voerde Frans ons naar Eupen.