Rit naar Eupen 8-4-2017  

Het was vanmorgen rond Kanaal en Maas en in Stein bewolkt maar droog en 10 Gr. Er was weinig wind en het zou in de middag 15 Gr kunnen worden. Dus stond er een goede fietsdag in het vooruitzicht. We waren op Frans na (had zich afgemeld) compleet en de deelnemers waren Piet, René, Theike, Nico, Martin, Jo, Jan, John, Wino, Ger, Michel en Jos. De route voor vandaag was snel beklonken en het werd op voorspraak van Jan een rit naar Eupen. Met Jo of Michel en Piet op kop ging het in een mooi tempo via Beek, Kelmond, Schimmert, Valkenberg, Schin op Geul en Wijlre naar Gulpen. Daarna met wisselende kopmannen en waarbij onze fotograaf Michel heel actief was naar Euverem en Slenaken. Nu begon de heuvelzone en ging het op en af naar Teuven, Hombourg en Montzen.
Hier begon de zon door te breken en werd het mooi fietsweer. De beklimmingen werden in een aangepast tempo genomen, waardoor iedereen goed kon volgen. Nico ging wel af en toe voor de groep uit fietsen, maar dat was maar van korte duur, waarschijnlijk omdat hij niet zeker was van de route die we volgden. Via Lontzen en Walhorn kwamen we bij het bos aan het stuwmeer van Eupen en ging het in rap tempo bergaf naar onze pauzeplaats. Om 11.40 uur en na +/- 60 km waren we in Eupen bij bakkerij Niessen, een van onze vaste pauzeplaatsen. Enkele coureurs waren uitgehongerd en redelijk moe vanwege de gedane inspanningen op dit hevelachtige parcours, maar hoopten na het nuttigen van een 'Kleines Fruhstuck' hun goede benen weer terug te krijgen. We bestelden allemaal hetzelfde, dus dat was 12 keer 'Kleines Fruhstuck', dat prima smaakte. Wel was er enige commotie over het beleg op onze broodjes, waarbij een coureur dacht dat enkele andere coureurs te gulzig waren geweest met het bedekken van hun broodjes. Ook kwam de TWC Elsloo nog binnen om te pauzeren, waardoor het erg druk was in de zaak. Na een pauze van 3 kwartier zijn we, nadat er eerst nog nieuwe portret foto's van de coureurs gemaakt waren (voor op onze site) weer vertrokken.
Na onderling overleg en omdat het inmiddels prima fietsweer geworden was fietsten we niet de korste weg terug naar huis. Dus fietsen we onder aanvoering van Jo en daarna Jos achter elkaar in hoog tempo naar Limbourg en namen daarna de beklimming in Bilstain. Vervolgens met wisellende kopmannen verder richting Clermont en daarna via het dal van de Berwinne naar Neufchateau en via Warsage naar Mesch. Daarna fietsten we met wisselende kopmannen (waarbij Michel weer heel actief was) over bekende wegen terug naar Stein.
Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van +/- 130 km over een geaccidenteerd parcours.
Een prachtige fietstocht die onder prima weersomstandigheden werd afgelegd. Om 14.30 uur waren we weer terug in Stein.

Gr. René