Rit naar Bocholtz 5-4-2017

Vandaag was het om 9 uur geheel bewolkt en slechts 6 Gr. Het zou echter in de loop van de dag 12 Gr. kunnen worden met na het middaguur regelmatig plaatselijke zonneschijn.
Er stonden deze morgen 10 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren Jo, Piet, Nico, René, Theike, Martin, Michel, Ger, Jan en gastrijder Jo P. Vanwege de kou en de te verwachten mist werd er besloten om vandaag enigszins in de buurt te fietsen. Piet wist wel een heuvelachtig rondje naar de Vaalser berg, en met Piet en Ger op kop vertrokken we naar Elsloo en ging het vervolgens naar Oud Geulle en Bunde. Het was vandaag behoorlijk koud en de meeste coureurs waren er dan ook niet op gekleed, waardoor het geen aangenaam fietsweer was. Via de achterkant van Maastricht en het Geuselt Stadion fietsten we nu naar de Molenweg en vandaar naar Gronsveld. Hier moesten we van de fiets i.v.m. asfalteer werkzaamheden maar we konden wel verder over het voetpad. Op dit voetpad pakte Martin (om niet te vallen vanwege de lage snelheid) een hek vast. Hierbij trok hij zijn pink open aan een uit stekend stuk staal, hetgeen hem een flink bloedende vinger opleverde. Niemand had echter een pleister bij zich, waardoor de wond maar omwikkeld moest worden met een oude poetsdoek van René. Nu was het inmiddels licht mistig geworden bij een temperatuur die nog altijd maar 6 Gr. was, waardoor diverse coureurs koude handen en voeten kregen.
Dan via Eckelrade, St. Geertruid en Mheer naar de Plank, en hier werd het steeds mistiger met een zicht van nog geen 100 meter. Vanwege de mist en daardoor het slechte zicht, werd besloten het wat lager op te zoeken en naar Bocholtz te fietsen. Theike was vandaag zeer actief en ging naast Piet op kop fietsen. De vorm van Theike is duidelijk stijgende en dat was vandaag goed te zien. Via Hombourg en Sippenaeken kwamen we in Epen en ging het richting Camerig. Ook Jo S. had vandaag weer goede benen en fietste regelmatig in een hoog tempo op kop.
Jo groeit elke week meer toe naar zijn Salou vorm, die hij over een drietal weken nodig heeft, wanneer hij met Michel en Frans de Ronde van Salou gaat betwisten. We fietsten de Camerig niet omhoog maar gingen linksaf via een heuvelachtig parcours naar Mechelen. Dan naar Wahlwiller en via Nijswiller naar Bocholtz alwaar we na 65 km om 11.45 uur op ons pauze adres arriveerden. De eerste coureur die binnen was, was Martin en hij vroeg aan een knappe serveerster om hem zijn verwonde pink te verbinden.
De serveerster was zeer vereerd om eerste hulp te kunnen verlenen en werd na afloop dan ook door Martin liefdevol gezoend en bedankt voor de geboden hulp. Binnen was het lekker warm en konden we ons opwarmen want de buiten temperatuur was nog altijd maar 6 Gr.. Michel was op 1 april jarig geweest en hij trakteerde de groep op koffie en vlaai. Uiteraard werd ook voor hem een 'Lang zal hij Leven' gezongen. Na een pauze van 45 minuten kozen we om 12.30 uur niet voor de kortste weg terug naar Stein, want Piet had nog een leuk parcours in gedachten.
Piet nam met Theike de leiding en ook nu volgde er een heuvelachtig route. Het was nog altijd mistig en koud en daardoor verre van ideaal fietsweer. Piet fietste binnendoor via diverse industrieterreinen naar Kerkrade en De Locht. Hierna altijd weer langs de autoweg naar Welten en Ten Esschen. Halverwege de terugreis kwam Jo P. aan de leiding en samen met Piet of Martin ging het goed vooruit richting Stein. Ook Martin liet weer zien dat hij reeds vroeg in het seizoen al goede benen heeft. Hij zweefde natuurlijk ook op een roze wolk na de liefdevolle verzorging door de serveerster in Bocholtz. Vervolgens via Wijnandsrade naar Genhout en hier begon het warmer te worden, ook doordat de zon die zich af en toe liet zien. Via Beek en Elsloo fietsten we huiswaarts.
Om 14.00 uur waren we weer terug in Stein. De afgelegde afstand Stein-Stein bedroeg 104 km. Het was vandaag ondanks het koude weer toch een mooie fietsdag over een heel mooi en gevarieerd parcours. Piet bedankt.

PS Michel vroeg nog om tijdens de woensdag ritten, indien de weersomstandigheden het toelaten, zoveel als mogelijk gebruik te maken van het oude Hendrix tenue.

Gr. René