Ritverslag 03-6-2017 naar Bocholtz

Vandaag stonden om 9.00 uur 10 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren: Jo, Martin, René, Michel, Wino, Piet, Theike, Nico, Jos en Ger. De weersvooruitzichten voor vandaag waren wederom goed, al dachten enkele coureurs daar anders over. Diverse coureurs brachten bij Jan een kort bezoek aan zijn vrouw Truus, die nog altijd behoorlijk in de lappenmand zit. Ze wacht momenteel op een operatie om o.a. haar verbrijzelde schouderkom te kunnen opereren.
Besloten werd om een rondje Zuid Limburg te fietsen zodat we bij eventueel regenweer snel huiswaarts konden fietsen. Martin gaf aan dat hij maar een paar uurtjes zou meefietsen. Dit vanwege het feit dat hij naar de profwielerwedstrijd (Hammer series) in Sittard ging kijken. Wino had zijn bidon vergeten en dus moesten we even bij hem aangaan om deze op te halen.
Piet werd wederom aangewezen als wegkapitein en had wel een idee voor de vandaag te fietsen route. Hij had een route naar Sippenaeken in gedachten en dus gingen we met Piet en René op kop van start.
In een mooi tempo fietsten we veelal via binnenwegen die we normaal bijna nooit fietsen, via Elsloo, Catsop, Geulle, Brommelen en Weert naar Amby en Berg en Terblijt. Dan via Vilt, Gasthuis en het Rooth naar Margraten. Na meer dan een uur op kop gefietst te hebben gaf René hier de pijp aan Maarten en kwam Jos hem op kop aflossen. Nu ging het via een omweg via Mheer naar Banholt, waar morgen de grote Bronk gehouden wordt. Het hele dorp was al versierd en aan ieder huis wapperde de Nederlandse vlag. Ook was vanmorgen door de Jonkheid van Banholt de zogenaamde 'Gerlachus Den' m.b.v. een aantal trekpaarden binnengehaald. Dit was ook te zien op de straat die vol paarde keutels lag. Dan via Reijmerstok en Euverem naar Slenaken.



Hier volgde de beklimming van de Loorberg. In een aangepast tempo bleef de groep lang bij elkaar. Bij het naderen van de top kwam Wino naar voren en nam de leiding. Nico zag dit niet zitten en met een machtige jump klopte hij Wino op de streep. Nabij Zweiberg verliet Martin de groep en ging volgens afspraak alleen naar huis. Vervolgens verder met Piet en René op kop in de afdaling naar Epen en Terziet. Hier trakteerde Piet ons op een mooie lus door een prachtig gebied met vele vakwerkhuisjes en prachtige uitzichten. De beklimming naar Sippenaeken werd gezamenlijk genomen en om 11.30 uur waren we na 63 km op een door Michel aanbevolen pauzeplaats aan de voorkant van Sippenaeken.
We konden buiten op het terras plaatsnemen, en wat bleek: Wiel van A. zat met zijn schaatsvrienden ook op dit terras. Het duurde lang voordat de bestelde broodjes geserveerd werden, dit omdat het brood ter plaatse afgebakken werd. Nico vond dit maar niks, want hij wil het liefste niet pauzeren maar doorfietsen.
De pauze duurde dan ook bijna een uur. Na de pauze vertrokken we met Piet en René op kop naar Teuven. Het ging onmiddellijk omhoog en omlaag en met de wind in de beklimmingen op kop was het redelijk zwaar. We bleven goed bij elkaar en in Teuven ging het weer omhoog naar De Plank. Nu borg onze fotograaf Michel zijn fototoestel op, en ging op kop fietsen. In een hoog tempo fietsten we op een lint door de Voer naar s 'Gravenvoeren.
Michel wist van geen ophouden en voerde de groep aan via Mesch tot in Rijckholt. Hier nam Nico de leiding over en met de wind in de rug ging het ook nu hard vooruit. Onderweg naar Rothem nam René de leiding weer over en fietsten we via Bunde naar Oud Geulle, alwaar Michel nog eens alles uit de kast trok en met 40 km/h naar Elsloo fietste. Bij de brug in Elsloo moesten we stoppen, om de juniorenrace van de 'Maasvallei' door te laten.
Om 14.15 uur waren we na 108 km weer terug in Stein.
Het was vandaag een heel mooie rit met voldoende hoogtemeters.



Gr. René