Fietsverslag Kornelimunster 31-5-2017  

Vanmorgen was het prima fietsweer, niet te veel wind en de zon liet zich al regelmatig zien. Het was half bewolkt en het zou 23 Gr. kunnen worden. Om 9.00 uur stonden dan ook 13 deelnemers aan het vertrek.
De deelnemers waren Jo, René, Piet, Nico, Martin, Wino, Michel, Jos, Theike en Frans. Tevens sloten drie gastrijders bij ons aan, te weten de gebroeders Schepers (John en René) en Wiel van A. Jan was ook aanwezig, maar kon vandaag niet mee. Truus was in huis gevallen en had een bovenarm gebroken, en ook waren twee delen van de kom van het schoudergewricht gebroken, waardoor ze binnenkort geopereerd moet worden.
De vraag 'waarheen vandaag', was snel beantwoord en het werd Kornelimunster. Nico gaf te kennen dat hij nog altijd niet top was, na zijn zware inzinking van afgelopen zaterdag. (80 jaar en fietsen bij een temperatuur van 32 Gr.!!!!). Jan werd sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd en met Piet en Frans op kop gingen we op pad. De route ging via Beek naar Genhout. Hier nam René de koppositie van Frans over en samen met Piet ging het nu naar Hulsberg, Wijlre, Wittem en Mechelen. Hier namen we de binnenweg naar Vijlen en daarna via de achterkant van de Camerig naar Vaalsbroek. De kopmannen hielden op het geaccidenteerde parcours een mooi zomers tempo aan en kregen hiervoor veel waardering van de andere coureurs. Tijdens de afdaling van de Camerig richting Vaalsbroek fietsten we rechtsaf richting Wolfhaag, waardoor we de beklimming van Vaalsbroek links lieten liggen.
René S. verliet hier de groep en fietste alleen huiswaarts. Vervolgens ging het in een heel mooie omgeving met prachtige vakwerk huisjes naar Gemmenich. Nico was nu ook heel actief geworden en van zijn minder goede vorm hebben we de gehele dag niets meer gemerkt. De beklimmingen gingen gezamenlijk in een mooi tempo, alleen Frans reed op de laatste beklimming naar Gemmenich vijftig meter voor de groep uit.
Piet en René verlieten nu de kop en met wisselende kopmannen ging het via Gemmenich, Moresnet, Kelmis en Lichtenbusch richting Kornelimunster. In Hergenrath verlieten Frans en Jo de groep en gingen samen alleen huiswaarts. We kozen nu voor de weg naar Hahn en Martin was onze gids. Na 63 km kwamen we om 11.20 uur aan bij onze vaste pauzeplaats bij de bakker in Hahn. We konden buiten op het terras plaats nemen, en uiteraard gingen de gesprekken over de Girowinst van Tom Dumoulin.
Na de pauze (het was goed toeven op het terras) gingen we om 12.00 uur met Piet en René op kop, weer op weg naar huis. Martin stelde voor om via het Aachener Wald naar huis te rijden. Op de wegen door het bos was het vanwege de onweersbuien van de afgelopen dagen, moeilijk fietsen door de rommel van afgewaaide takken en bladeren die op de weg lagen. Piet had echter na het eerste gedeelte van het Aachener Wald een alternatieve route in de aanbieding. We bleven op de beklimmingen (met John S. steeds op kop) niet bij elkaar, maar boven werd steeds gewacht zodat de achterblijvers weer konden aansluiten. Uiteindelijk kwamen we na het Aachener Wald bij het Drielandenpunt en fietsten we verder naar Gemmenich. Daarna ging het met wisselende kopmannen, waarbij John S. en Nico zeer actief waren, naar Sippenaeken, Terziet, Epen en Mechelen.
Nu kwam René op kop, en fietsten we verder naar Wittem en Wijlre. Hier nam Nico en daarna Wiel de groep op sleeptouw en ging het in hoog tempo naar Valkenburg en via de Stoeperd naar Schimmert. In Schimmert verliet Wiel de groep en fietsten we via bekende wegen naar Geverik en Beek. In Elsloo kwam Wino (die nog geen meter op gefietst had) vragen of hij op kop mocht rijden, zodat de mensen van Elsloo konden zien dat hij de aanvoerder van de groep was. Uiteraard werd hem dat gegund.
Om 14.20 uur waren we weer terug in Stein.
Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 128 km.
Als groep hebben we goed samen gereden over een prachtig parcours.
Het was dan ook weer een mooie, zonnige en vooral ook een gezellige fietsdag.

Gr. René